Budućnost protiv Cibone ovjerava plej-of

“Cibona je jak tim, posebno kada igra na svom parketu. To je tim sa iskustvom, veoma opasan, a kad ima dobar dan može da pobijedi svakog rivala”, upozorio je trener Ilijas Zuros
60 pregleda 1 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: Aba-liga.com
KK Budućnost, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 05.02.2017. 15:41h

U sezoni uspona i padova, promjenljivih i najčešće neubjedljivih izdanja u ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija, ipak, imaju šansu da pet kola prije kraja regularnog dijela sezone obezbijede plej-of.

To će uraditi ako u ponedjeljak savladaju Cibonu u Zagrebu, od koje, uoči međusobnog duela u 21. rundi imaju tri pobjede više.

Cibona, dakle, juri posljednji voz, ali ambicije zagrebačkog kluba i nisu toliko visoke, što se pokazalo i odlukom da u sred sezone dozvole najboljem igraču Antu Žižiću da napusti klub.

U meču u kome nemaju pravo na grešku, Zagrepčani će biti i bez trenera, jer je Damir Mulaomerović suspendovan, zbog verbalnog sukoba sa sudijama nakon duela sa FMP-om.

“Bez obzira na sve ne čeka nas lako gostovanje. Nikako ne smijemo da ih potcjenimo. Opasna su ekipa, imaju dosta kvalitetnih igračaa, ali ako uđemo maksimalno angažovano, sa pravim pristupom, pobjeda neće izostati”, kazao je Petar Popović.

“Cibona je jak tim, posebno kada igra na svom parketu. To je tim sa iskustvom, veoma opasan, a kad ima dobar dan može da pobijedi svakog rivala”, upozorio je trener Ilijas Zuros.

Ni pred finiš i rasplet sezone, Budućnost ne može da se kompletira. U Zagrebu sigurno neće biti Borisa Savovića.

“Cijele nedjelje pokušavamo da se što bolje pripremimo, ali opet imamo dosta problema. Mnogo igrača je pod virusom. Ali, kako god - moramo da budemo koncentirasni, da odigramo dobar meč i da prije svega vodimo računa o svojoj igri, pa tek onda da mislimo o protivniku”, kazao je Zuros.

U prvom meču sezone u “Morači” Budućnost je slavila 95:79.

Meč u Zagrebu igra se u ponedjeljak od 18 sati.

Bonus video: