Budućnost Bemax na srceparajući način ostala bez titule

Nikolina Babić u posljednjim stotinkama utakmice sa Beroem iznudila faul pri šutu za tri poena, ali je promašila treće bacanje, pa su Podgoričanke izgubile 65:64
5177 pregleda 0 komentar(a)
Tragičarka: Nikolina Babić na utakmici sa Beroeom u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Tragičarka: Nikolina Babić na utakmici sa Beroeom u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Šibenik i Partizan će ostati jedine ekipe koje su odbranile titulu u WABA ligi, a košarkašice Budućnost Bemaksa će dugo tugovati zbog načina na koji su ispustile tron u finalu 18. izdanja regionalnog takmičenja.

Tim Gorana Boškovića je sve vrijeme jurio Beroe, Bugarke su imale i plus 15 (43:28) u 3. četvrtini, ali su „vučice” uzvratile.

Počele su da tope prednost protivnica i polaganjem Nikoline Babić 51 sekundu prije kraja zaključile seriju 6:0 za prvo vođstvo - 60:59.

Preokrenula je Sanija Čong, da bi Džil Barta 22 sekunde prije kraja promašila zicer za novo vođstvo. Snežana Aleksić je pogodila dva bacanja za 63:60 na devet sekundi do kraja, ali je to bio samo uvod u dramu.

Nakon Boškovićevog tajm-auta, Nikolina Džebo je pogodila, „vučice” su počele da slave, ali su arbitri pokazali da je nagazila liniju za tri poena, pa je rezultat bio 62:63.

Brzo je napravljen faul nad Aleksićevom, koja je realizovala oba bacanja na 2,9 sekundi prije posljednje sirene.

Lopta je stigla do Babićeve, koja je iz očaja pokušala da šutne trojku lijevom rukom, ali je Teodora Dineva naivno napravila faul kada je vrijeme isticalo.

Kapitenke Budućnosti je smireno pogodila prva dva penala, ali joj je kod trećeg zadrhtala ruka i trofej drugi put ide u Bugarsku, jer je 2007. šampion bio CSKA iz Sofije.

Podgoričanke su propustile šansu da se osame na 2. mjestu vječne liste sa tri trofeja, iza neprikosnovenog Šibenika, koji je pet puta bio šampion...

Ovdje pogledajte snimak čitavog meča.

Bonus video: