Otkazan superveleslalom, Mikaeli Šifrin treći uzastopni veliki Kristalni globus

186 pregleda 0 komentar(a)
Mikaela Šifrin
Mikaela Šifrin

Iako ovog vikenda nije ni planirala da skija, Mikaela Šifrin je osvojila treći uzastopni veliki Kristalni globus u Svjetskom kupu.

Naime, zbog obilnih padavina otkazana je današnja trka superveleslaloma u ruskom skijalištu Rosi Hutor (Krasnodarska oblast).

Prvobitni plan je bio da se superdži vozi danas, a da u nedjelju bude nadoknađena odložena trka iz austrijskog Sen Antona, ali je, ipak, FIS potvrdio da će se u nedjelju voziti samo jedna trka.

Mlada američka skijašica u ovom momentu ima 719 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Slovakinju Petru Vlhovu, a do kraja sezone u igri je još 700.

"Neobična je situacija jer sjedim ovde u svom krevetu. Osjećam kao da nisam uradila ništa posebno kako bih osvojila titulu u generalnom plasmanu. Ali, kada pogledam ovu sezonu, bila je spektakularna. Kristalni globus je oduvijek bio moj san, a ovaj je poseban zbog pobjeda koje sam ostvarila u super-džiju. Uvijek sam željela da pobjeđujem u svim disciplinama", poručila je Šifrin preko Tvitera.

Narednog vikenda na programu su trke u slalomu i veleslalomu u Češkoj, a finale Svjetskog kupa na programu je od 13. do 17. marta u Andori.

Bonus video: