Cetinje: Marija Vuković sportista godine

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Vasu Ćeraniću, treneru kadetskog rukometnog tima Lovćen, šampiona Crne Gore
2296 pregleda 0 komentar(a)
Marija Vuković
Marija Vuković

Atletičarka Marija Vuković najbolji je sportista Cetinje za 2019. godinu, saopšteno je iz prijestonice.

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Vasku Ćeraniću, treneru kadetskog rukometnog tima Lovćen, šampiona Crne Gore.

Za najbolju sportsku organizaciju proglašen je džudo klub Crnogorac, a predsjednik Upravnog odbora tog kluba Vojislav Knežević, najbolji je sportski radnik.

Rukometaš Luka Vukićević najbolji je mladi sportista grada.

Odluku o najboljima donijela je petočlana komisija koju je imenovala prijestonica Cetinje na osnovu Pravilnika o kriterijumima za dodjelu godišnjeg priznanja iz oblasti sporta.

Nagrade najboljim sportistima, sportskim kolektivima i radnicima uručio je na svečanosti u Kraljevskom pozorištu Zetski dom gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

U kategoriji najperspektivniji mladi sportista do 16 godina priznanja su dobili atletičarka Mare Jablan (Crnogorac), šahista Peko Đurović (Crnogorac), rukometaš Lazar Sredanović (Lovćen), džudistkinja Andrea Turčinović (Crnogorac) i kik bokser Ilija Perović (Lovćen).

Na predlog Sekretarijata za kulturu, sport i mlade prijestonice Cetinje dodijeljene su i posebne nagrade.

Bokser Marko Radonjić izabran je za najboljeg profesionalnog sportistu u inostranstvu, Pero Milošević dobio je nagradu za najboljeg profesionalnog trenera u inostranstvu, a najbolji sportista Prijestonice - paraolimpijac je i ove godine Filip Radović.

Za doprinos razvoju amaterskog sporta za 2019. godinu priznanja su zavrijedili Aleksandar Rakočević, Saša Mašanović, Miloš Ćećanović, Nikola Prlja, Ilija Vujović i Planinarski klub Soko.

Bonus video: