Prijem za Mirka Šarčevića: On je nova senzacija u boksu

Šarčević je nedavno osvojio titulu vicešampiona na Evropskom prvenstvu za mlade u Tbilisiju

2685 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović upriličio je danas prijem za boksera Mirka Šarčevića, koji je nedavno osvojio titulu vicešampiona na Evropskom prvenstvu za mlade u Tbilisiju.

Šesnaestogodišnji bokser "Bijelog Polja" je jedini predstavljao Crnu Goru na ovom prvenstvu, a na putu do finala eliminisao je favorizovanog Gruzijca Gia Mitagvarija 4:1, Italijana Albija Kanilju 5:0 i Jermenca Hamleta Adamiana 4:1.

Za postignuti uspjeh Opština ga je nagradila sa 900 eura.

"Opština Bijelo Polje, Centar za sport i rekreaciju i Upravni odbor, uvijek su bili na strani sportista, posebno onih mladih i perspektivnih, koji na međunarodnom planu ostvaruju rezultate i time pronose slavu Bijelog Polja i Crne Gore. Sigurno ćemo naći sredstva i mogućnosti da ovakve momke i klubove podržimo, kako bi do kraja iskazali svoj potencijal i imali uslove za rad. Shodno Odluci o finansiranju sporta, sportisti, koji je član sportske organizacije registrovane u Bijelom Polju, može se dodijeliti premija za ostvarene rezultate, na zvaničnim takmičenjima, pojedinačnim i ekipnim", rekao je Smolović, dodajući da je osvojeno drugo mjesto na Evropskom takmičenju za juniore iznos premije 50 odsto od one za seniore.

Tako je Šarčević simbolično nagrađen sa 900 eura.

"Mnogo važnije od toga jeste da on nastavi kvalitetno da uči i trenira, a mi smo saglasni sa kvalifikacijom Svjetske bokserske federacije, da je Mirko "nova senzacija u boksu", kazao je Smolović.

Bonus video: