Elektroprivreda šampion kolo prije kraja

Zlatne medalje su izvojevali velemajstor Boban Bogosavljević, internacionalni majstori Luka Drašković, Stefan Mijović i Boro Miljanić, FIDE majstori Jovan Milović, Igor Sarić i Božidar Kisić, te omladinski šampion Crne Gore Vuk Miletić

3486 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Šahisti Elektroprivrede su kolo prije kraja osigurali pobjednički pehar CEDIS Premijer lige u šahu.

Elektroprivreda je konačno sklopila kockice i zaigrala u velikom stilu.

Nakon poraza u prvom kolu u duelu sa ekipom Mimoze, izabranici Željka Mijanovića su zaigrali odlučno, a da su potpuno zasluženo došli do pehara govori podatak da su svi igrači zaradili nove rejting poene, savladavši sve rivale.

Tri boda u drugom kolu, protiv direktnog rivala Budućnosti, otvorili su seriju Elektroprivrede koja je trajala zaključno sa posljednjim kolom, kada su Nikšićani savladali Herceg Novi rezultatom 4:2.

Zlatne medalje su izvojevali:

Velemajstor Boban Bogosavljević, internacionalni majstori Luka Drašković, Stefan Mijović i Boro Miljanić, FIDE majstori Jovan Milović, Igor Sarić i Božidar Kisić, te omladinski šampion Crne Gore Vuk Miletić.

Današnjom pobjedom protiv Herceg Novog, zahvaljujući sigurnosti iskusnog majstora Igora Sarića i Božidara Kisića, Nikšićani su matematički obezbijedili titulu, kolo prije kraja, a s obzirom na to da je liga igrana uz učešće devet klubova, oni će u poslednjem kolu biti slobodni.

Tako će u slavljeničkoj atmosferi moći da sačekaju rasplet koji donosi posljednje kolo.

Šahisti Budućnosti su savladali Bihor, pobjedom u posljednjem kolu mogu da se izjednače sa Nikšićanima, ali broj poena i međusobni duel u kojem je Elektroprivreda ubjedljivo savladala Podgoričane, mogu im donijeti samo srebrnu medalju.

Osvajači Kupa, šahisti Mimoze, danas su bili slobodni, a sjutra imaju sudbinu u svojim rukama u borbi za bronzano odličje.

Nakon dana odmora oni će se sjutra sastati sa Prosvjetom i pobjedom će doći do druge medalje u ovoj godini.

Kiks Mimoze vrebaće Rudar i Crnogorac koje igraju međusobno.

Posljednje kolo donosi i direktni duel Berana i Bihora, a Berancima je dovoljan i neriješen rezultat da obezbijede opstanak u ligi.

Sponzor ovogodišnje lige koja se igra u Sutomoru je CEDIS, a pokrovitelj je Uprava za sport i mlade.

Rezultati osmog kola: Elektroprivreda - Herceg Novi 4:2, Budućnost - Bihor 5:1, Berane - Crnogorac 1,5:4,5, Rudar - Prosvjeta 4:2. Slobodna je bila Mimoza.

Parovi devetog kola: Prosvjeta - Mimoza, Crnogorac - Rudar, Bihor - Berane, Herceg Novi - Budućnost. Slobodna je Elektroprivreda.

Tabela: Elektroprivreda 21, Budućnost 18, Mimoza 14, Rudar 13, Crnogorac 12, Prosvjeta 9, Herceg Novi 7, Berane, Bihor bez bodova.

Bonus video: