Milion dolara za popravku uništenog bolida Mika Šumahera

Njemački vozač je propustio trku u Džedi, uprkos tome što nije povrijeđen u udaru na treningu, a razbijenom automobilu je potrebna potpuna rekonstrukcija

2981 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Težak udes na trci za VN Saudijske Arabije, koji je srećom prošao bez posljedica po Mika Šumahera, koštaće ekipu Has milion dolara.

Toliko novca je, naime, potrebno da se bolid popravi, procijenio je šef tima Ginter Štajner.

Njemački vozač je propustio trku u Džedi, uprkos tome što nije povrijeđen u udaru na treningu, a razbijenom automobilu je potrebna potpuna rekonstrukcija.

"Šasija sama po sebi ne izgleda da je pokvarena, bočna struktura, motor takođe. Sve ostalo je uništeno“, rekao je Štajner.

„Mislim da je cijena i dalje prilično visoka, ima djelova koji su kao prah, ugljeni prah.

„Još ne znam što se tiče novca, jer pričamo o mjenjaču, nema cijele karoserije, hladnjaka... rekao bih između pola miliona i milion dolara“, dodao je Štajner na pitanje o cijeni novih djelova.

Has pokreće Ferarijev motor, a ekipa je dobro počela sezonu i ukupno je peta zahvaljujući Dancu Kevinu Magnusenu koji je uzimao poene u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji.

"Ovakve havarije su veliki udar za naš budžet i ne bi bilo dobro da se dogode opet. Naravno, najvažnije je da je Mik u redu", kazao je Štajner.

Sljedeća trka Formule 1 je Velika nagrada Australije u Melburnu 10. aprila.

Bonus video: