Osigurano i treće odličje, Petar Marčić ušao u polufinale

Presudila je treća runda, koju su sva trojica sudija dodijelila članu BK Budva, što mu je na sve tri liste donijelo pobjedu 29:28 protiv Egipćanina Abdelrahmana Abdelgavada

3760 pregleda 0 komentar(a)
Petar Marčić i Bojana Gojković već imaju medalje, možda je sjutra osvoji i Stefan Savković (u sredini), Foto: Crnogorski olimpijski komitet
Petar Marčić i Bojana Gojković već imaju medalje, možda je sjutra osvoji i Stefan Savković (u sredini), Foto: Crnogorski olimpijski komitet

I treća medalja je obezbijeđena na Mediteranskim igrama u Oranu.

Kao i Bojana Gojković nekoliko sati ranije, i Petar Marčić je ušao u polufinale bokserskog turnira u kategoriji do 81 kilogram i obezbijedio makar bronzu.

Marčić je imao znatno neizvjesniji duel nego njegova koleginica iz reprezentacije, jer je na listi sve trojice sudija savladao Abdelrahmana Abdelgavada iz Egipta 29:28.

Presudila je treća runda, koju su sva trojica sudija dodijelila članu BK Budva.

Zanimljivo, sudija Ljatif Demoli s Kosova je prvu rundu dodijelio Marčiću, za razliku od kolega iz Alžira i Italije, a u drugoj je opet glasao suprotno od njih i ocijenio da je bolji bio Abdelgavad.

U 3. rundi niko, ipak, nije imao dilemu.

Marčić će se u polufinalu u četvrtak sastati sa učesnikom osmine finala Olimpijskih igara u Tokiju, Mohamedom Humrijem iz Alžira, koji je bio veoma ubjedljiv protiv Mohameda Alagira iz Marokoa.

Prije Gojkovićeve, prvu medalju Crnoj Gori u Alžiru je donijela karatistkinja Milena Jovanović, koja je uzela srebro u apsolutnoj kategoriji.

Bonus video: