Tivat spreman za spektakl u jedrenju

Pored crnogorske ILCA reprezentacije, u sastavu Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović, ugled će braniti još 14 takmičara iz svih bokeljskih jedriličarskih klubova

3597 pregleda 1 komentar(a)
Foto: JK Delfin
Foto: JK Delfin

Jedriličarski klub Delfin, Tivat i Crna Gora će od 6. do 9. oktobra biti domaćini prestižnog takmičenja u svijetu jedrenja - Europa Cup za klasu ILCA, koje je u rangu Evropskog prvenstva. Prijavilo se 85 takmičara iz 13 zemalja Evrope i Bahreina.

Jedriličari i jedriličarke će se na regatnom polju u Tivtu boriti za medalje u klasama ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4.

Ilija Marković
Ilija Markovićfoto: JK Delfin/Duško Miljanić

Takmičenje koje slijedi je još novo priznanje za jedrenje i samu Crnu Goru, jer će JK Delfin, poslije sjajno organizovanih Balkanskog prvenstva i Evropskog prvenstva u olimpijskim klasama za mlade, imati priliku da još jednom potvrdi organizatorske sposobnosti i istakne kandidaturu za Svjetsko prvenstvo u bliskoj budućnosti.

Učešće na prestižnom takmičenju prijavili su jedriličari i jedriličarke iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švajcarske, Kipra, Grčke, Češke, Portugalije, Ukrajine, Njemačke, Bahreina i domaćina, Crne Gore.

Pavle Musić
foto: JK Delfin/Duško Miljanić

Pored crnogorske ILCA reprezentacije, u sastavu Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović, ugled će braniti još 14 takmičara iz svih bokeljskih jedriličarskih klubova.

Bonus video: