Ništa od zlata, povreda Bojane na startu meča

Bojani Gojković srebro na seniorskom evropskom debiju, prvi poraz Budvanke u finalu nakon četiri zlata u mlađim uzrastima

7533 pregleda 5 komentar(a)
Povreda prije isteka prvog minuta kobna za ishod finala, Foto: Printscreen
Povreda prije isteka prvog minuta kobna za ishod finala, Foto: Printscreen

Bojana Gojković nije uspjela da dođe do zlata na evropskom debiju, pošto je prekidom nakon prve runde slavila Ukrajinka Anastasija Kovaljčuk.

Ukajinka je agresivno ušla u meč, pogodila aperkatom, nakon stopa, u nos najmlađu finalistkinju šampionata, potekla je krv...

Gojković se nakon dva medicinska tajm-auta borila do kraja prve runde, a selektor Nikola Ružić je na pauzi donio jedinu ispravnu odluku, kako ne bi rizikovao težu povredu.

Gojković je završila prvu rundu, nakon koje je selektor Nikola Ružić odlučio da prekine meč. Kovaljčuk je kod svih pet sudija dobila prvu rundu 10:9.

"Presrećna sam, prvo evropsko seniorsko prvenstvo i srebrna medalja. Bilo je naporno, četiri meča a mali vremenski razmak između polufinala i finala i osjećao se umor. Dala sam sve od sebe, nisam željela da prekinem meč, ali je trener tako odlučio zbog obilnog krvarenja iz nosa. Nadam se da su svi srećni, ja zaista jesam i zahvalna sam na podršci publike u svakoj borbi, mojoj drugarici Tamari Radunović i meni. Osjećala se ta energija sa prepunih tribina i zaista smo zahvalne", kazala je 19-godišnja bokserka. Budvanka je na putu do finala u kategoriji do 54 kilograma eliminisala Španjolku Mariju del Karmen Madueno Konde, Čehinju Klaudiju Totovu i juče u polufinalu Jekaterinu Sičevu iz Jermenije.

Osim srebra Bojane Gojković u bantamu, za Crnu Goru je na Evropskom seniorskom prvenstvu Tamara Radunović osvojila bronzanu medalju u polusrednjoj.

Njih dvije bile su jedini izbor Ružića u konkurenciji 154 bokserke iz 30 zemalja.

Bonus video: