Bojana Gojković: Dala sam sve od sebe; Nikola Ružić: Ovo je istorija, ali i početak još većih stvari

Osvojene su prve medalje na velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu za bokserke, koje je danas završeno u Budvi

6347 pregleda 12 komentar(a)
Ružić i Gojković, Foto: BK Budva
Ružić i Gojković, Foto: BK Budva

Bojana Gojković srebro, Tamara Radunović bronza - istorija crnogorskog boksa je ispisana.

Osvojene su prve medalje na velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu za bokserke, koje je danas završeno u Budvi.

Posljednjeg dana 19-godišnja Bojana Gojković se borila za zlato, ali morala da prekine meč sa pet godina starijom Ukrajinkom Anastasijom Kovaljčuk, zbog povrede nosa, koju je doživjela sredinom prve runde.

“Naravno da sam prezadovoljna, prvo seniorsko veliko takmičenje i osvojeno srebro. U finalu se osjetio i umor, jer sam dan ranije imala polufinale. Dala sam sve od sebe, nisam razmišljala da prekinem meč, ali trener je tako odlučio. Nadam se da su svi zadovoljni kao ja, hvala svima na podršci”, kazala je Bojana Gojković, najmlađa finalistkinja evropskih šampionata.

Povezani članci

22. Oktobar 2022.

Ništa od zlata, povreda Bojane na startu meča

Selektor Nikola Ružić ushićeno je govorio nakon meča.

“Istorija je ispisana, osvojene su prve dvije velike seniorske medalje u nezavisnoj Crnoj Gori u boksu. I to djevojke”, ushićen je Ružić.

“To što je Tamara uradila, nakon pauze i dva porođaja, to je – naučna fantastika. Bojana je doživjela peh, jer je primila nepravilan udarac glavom, kada je potekla krv. Ni pomišljao nisam da se meč nastavlja. Ona je mlada, njeno vrijeme tek dolazi, moramo da sačuvamo i njeno zdravlje”.

Ružić je najavio - još veće uspjehe.

“Sve ide dobrim tokom – ovo nije ništa šta nas tek čeka. Uz ovakve ljude, ovakav rad i energiju mogu da dođu samo veći uspjesi”, kazao je Ružić.

Bonus video: