Herceg Novi i Albatros igraju za istoriju

Danas u Herceg Novom pada odluka o trofeju pobjednika Kupa Crne Gore za odbojkaše i odbojkašice

2768 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/OSCG
Foto: Stefan Ivanović/OSCG

Finalne utakmice Kupa Crne Gore za odbojkaše i odbojkašice odigraće se danas u Herceg Novom.

Prvo je na programu muško finale - od 17 sati će se za trofej boriti Budva i Budućnost volej, tri sata kasnije će na teren odbojkašice Herceg Novog i Albatrosa.

U muškoj konkurenciji trofej brani Budva.

"Ove godine je situacija izjednačenija, ekipe su približno jednake kvalitetom i iskustvom. Ubijeđen sam da nas očekuje jako interesantno i neizvjesno finale. Naš cilj uoči početka sezone je bio da odbranimo duplu krunu, nadam se da ćemo uspjeti", rekao je trener Budvana Miloš Marković.

Trener Budućnost voleja Miljan Bošković vjeruje da njegova ekipa može da prekine dominaciju Budve.

"Prvu utakmicu u sezoni je Budva dobila u Podgorici, mi smo se kasnije revanširali. Očekujem dobru utakmicu i vjerujem da će publika uživati", istakao je Bošković.

A kod dama, prvi put će se za pehar boriti timovi iz Herceg Novog - ko god da slavi, Herceg Novi ili Albatros, biće mu to prvi trofej u istoriji.

"Srećna sam i ponosna na svoj tim što je prvi put u klupskoj istoriji izborio finale. Vrijedno i požrtvovano se radilo, svjesni smo koga imamo sa druge strane mreže. To ne znači da ne vjerujemo da možemo ili da se ne nadamo velikom uspjehu. Za nas je uspjeh svaki poen koji osvojimo protiv moćnog Herceg Novog koji je neporažen ove sezone", kazala je Branka Obradović, trener Albatrosa.

Herceg Novi je veliki favorit, predvođenom doskorašnjom reprezentativkom Tanjom Bokan.

"U svaki meč ove sezone smo ulazili motivisano i koncentrisano, tako želimo da odigramo i finale. Albatros je ozbiljan tim koji posjeduje kvalitet, ali jasno je da smo favoriti i da želimo da stignemo do trofeja", rekao je trener Herceg Novog Milorad Krunić.

Bonus video: