Crnogorki bokseri saznali imena protivnika na startu Evropskih igara

Prema zvaničnom rasporedu na sajtu Evropskih igara, Bojana Gojković bi trebalo da nastupi u petak, a program u kategoriji do 54 kg počinje u 13 časova

3055 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BK Budva
Foto: BK Budva

Crnogorska bokserka Bojana Gojković će se u prvom kolu na Evropskim igrama, u kategorije do 54 kilograma, sastati sa iskusnom Španjolkom Marijom Romero Molinom, 37-godišnjakinjom koja ima iskustvo i iz profesionalnog ringa.

Ukoliko savlada prvu rivalku, Bojana će se u drugoj rundi boriti sa BritankomTejlor Dejvison, devetom na Olimpijskim igrama u Tokiju i petoplasiranom na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu prošle godine.

Stefan Savković je u kategoriji do 71 kilogram slobodan na startu, a u drugom kolu rival mu je Jermenac Gurgen Madojan, koji je, takođe, slobodan u prvom kolu. Madojan je bio deveti na prvenstvu svijeta ove godine u Taškentu, ali u kategoriji niže.

U kategoriji do 80 kilograma, Petar Marčić se, takođe, sastaje sa Jermenom - Hamardzbunom Hakobjanom. Ukoliko preskoči prvu prepreku, protivnik će mu biti bolji iz meča Akilov (Mađarska) - Mirončikov (Srbija).

Prema zvaničnom rasporedu na sajtu Evropskih igara, Bojana Gojković će nastupiti u petak od 13 sati.

Marčić bi trebalo da u ring uđe u subotu (18), a Savković u nedjelju (13).

Bonus video: