Đinović u četvrtfinalu, Gačević izgubio preglasavanjem

Bokser BK „Zlatičanin”, u stilu svojih trenera, razornim udarcima dva puta rušio Danca Elijasa Idrizija i izborio plasman u četvrtfinale. Luka Gačević poražen 3:2 od Hrvata Marina Jelačića. U ringu sjutra Bojana Gojković i Nina Radenović

16565 pregleda 0 komentar(a)
Tomislav Đinović slavi jedan od dva nokdauna, Foto: Slaviša Živaljević
Tomislav Đinović slavi jedan od dva nokdauna, Foto: Slaviša Živaljević

Nakon Nikole Lekića i Petra Liješevića, i Tomislav Đinović stigao je na korak od medalje na Evropskom prvenstvu u boksu za mlađe seniore (do 22 godine) u Budvi.

Đinović je savladao Elijasa Idrizija 3:2, pa će se u četvrtfinalu boriti sa Portugalcem Davidom Duarteom.

Takmičar BK „Zlatičanin” je, u stilu svojih trenera, razornim udarcima već u 1. rundi primorao sudiju da broji Dancu. U 2. je borba bila izjednačena, da bi u 3. Đinović opet bacio rivala na pod sjajnim udarcem u pleksus.

Crnogorski bokser je, međutim, u posljednjoj rundi zaradio javnu opomenu, jer je rvačkim zahvatom bacio rivala na pod, zbog čega je dobio sudijskim preglasavanjem, a ne ubjedljivije.

„Budva mi je srećna, ovdje sam na Evropskom kupu osvojio bronza, ali sada želim finale. Bez uvijanja i kalkulisanja poručujem - moj cilj je zlato u rodnom gradu, Podgorici”, poručio je crnogorski adut u kategoriji do 60 kilograma.

Za razliku od njega, Luka Gačević je u kategoriji do 63,5 kilograma izgubio 3:2 od Hrvata Marina Jelačića, koji je pokazao više želje za pobjedom u odlučujućoj, 3. rundi.

„Na pola smo puta, a tri momka se bore za medalje”, naglasio je selektor Nikola Ružić.

Liješević (do 86) u borbi za polufinale i medalju boriće se u četvrtak protiv Taulanta Jakupija sa Kosova, dok Lekića (do 92) čeka borba sa Leventeom Kišom iz Mađarske.

U ring će sjutra Bojana Gojković (do 57 kilograma) i Nina Radenović (do 63), koje će se boriti sa Mađaricom Rebekom Doboš, odnosno Maltežankom Gejl Daćone.

U petak su polufinala, a u nedjelju sva finala u „Morači”. Sudeći po kvalitetu borbi u prva dva dana, finalni mećčevi bi trebalo da budu spektakularni.

Bonus video: