Bojana pokazala da je spremna za debi u Podgorici

Boksera Budve i naše selekcije sa lakoćom se "obračunala" sa čvrstom i odličnom Madaricom Rebekom Doɓoš

3728 pregleda 0 komentar(a)
Bojana Gojković, Foto: Slaviša Živaljević
Bojana Gojković, Foto: Slaviša Živaljević

Najtrofejnija crnogorska bokserka, Bojana Gojković, pokazala je vrhunsku pripremljenost u pohodu na najbolju u Evropi do 22 godine.

Boksera Budve i naše selekcije sa lakoćom se "obračunala" sa čvrstom i odličnom Madaricom Rebekom Doɓoš, kojoj je brojano u prvoj i trećoj rundi, za ubjedljivih 5:0,u korist evropske viceprvakinje iz prošle godine.

"Spustila se u kategoriju niže, očigledno je tražila previše klinča, ali nakon prvog izlaska iz njega plasirala sam joj dva brza precizna udarca u glavu i smatram da su uveliko doveli u sumnju njen plan. Potom mi je bilo lakše, uspjela sam i do nokdauna u finišu runde" kazala je Gojković.

Bojana Gojković
foto: Slaviša Živaljević

Njena naredna protivnici u polufinalu je Bjeloruskinja Marija Molarcik, koja je preglasavanjem dobila bokserku iz Njemačke.

"Dobro, medalju sam već osvojila ali nakon svih tih priznanja u Podgorici očekujem da u prvom meču u Glavnom gradu osvojim i zlato i predstavim se u najboljem svijetu. No prvo treba da dobijem narednuborbu. Nisam gledala Bjeloruskinju, jer sam se pripremala za moj meč, ali ne sumnjam da će moj trener i selektor Nikola Ružić imati rješenja i postaviti pravu taktiku. Imam vremena i za to i oporavak do polufinala u petak " istakla je Gojković i dodala:

"Tačno je da nisam duže imala pravi meč, ali nemam problema sa povredama i spremna sam nakon 15 dana treninga na Zlatiboru".

Bojana je imala sjajan fokus tokom devet minuta borbe, a na redu je i druga naša takmičarkan - Nina Radenović očekuje prvu borbu nakon dvije godine u.kategoriji do 63 kilograma. Protivnica Maltežanka Gejl Daćone.

"Nina je nevjerovatno hrabra, ima klasu i znanje. Jedino me brine njena duga pauza i prelazak u lakšu kategoriju. A ovdje nema lakih rivala. Boks boli", kazao je Ruzić.

Bonus video: