Bojana Gojković zagazila u "Moraču": Boriće se za zlato na EP

Za plasman u finale u poslijepodnevnom programu boriće se Petar Liješević i Tomislav Đinović

2172 pregleda 1 komentar(a)
Bojana Gojković (desno), Foto: Vijesti
Bojana Gojković (desno), Foto: Vijesti

Bojana Gojković je otvorila vrata "Morače" i boksovaće u nedjelju u finalu Evropskog prvenstva do 22 godine.

Bokserka Budve je jednoglasnom pobjedom nad Bjeloruskinjom Marinom Milarčik zakazala finale sa jednako trofejnom Poljakinjom Julijom Šeremetom, koja je iznenađujuće lako dobila hrvatsku olimpijku Nikolinu Ćaćić.

U svojoj oproštajnoj borbi sa trećeg velikog takmičenja ove godine u zvanično svjetskom gradu boksa Gojković je pravu dominaciju protiv Bjeloruskinje uspostavila na polovini borbe.

"Na osnovu informacija koje smo imali očekivala sam da će da se kreće nazad, proba iz kontre. Ona je, međutim, sve vrijeme išla naprijed i trebalo je vremena da nađem pravi način da probijam njen gard. Od sredine druge runde mi je sve uspijevalo", kazala je Bojana Gojković.

Aktuelna evropska vicešampionka u najjačoj konkurenciji je svjesna klase rivalke u finalu.

Uz božju i pomoć publike u mojoj prvoj borbi u "Morači" nadam se revanšu jer je preglasavanjem dobila naš prvi meč na Svjetskom prvenstvu za mlade. Imam dan odmora, poznajemo je i treba da odgovorim na taktičke zahtjeve trenera i selektora Nikole Ružića", dodala je Bojana.

Bojana je zagazila u "Moraču", a danas poslijepodne za prvu veliku borbu u svom gradu boksovaće u lakoj Tomislav Đinović, a u kruzeru kapiten reprezentacije Petar Liješević.

Bonus video: