Sara pa Bojana, Petar u šestoj borbi napada evropsko zlato

Bojana Gojković i Petar Liješević, večeras od 19 sati, napadaju titulu u “Morači”, ulaz besplatan za osam evropskih finala u boksu

11040 pregleda 0 komentar(a)
Svoje boksere pred posljednju pripremu za finala podržao je i predsjednik BK Budva, Davor Dokić, Foto: Slaviša Živaljević
Svoje boksere pred posljednju pripremu za finala podržao je i predsjednik BK Budva, Davor Dokić, Foto: Slaviša Živaljević

Svjetski grad boksa Budva je šesti put za tri godine na najljepši način ispratila najbolje u plemenitoj vještini, ovoga puta u uzrastu do 22 godine u Evropi. Očekuje se jednako topao doček večeras od 19 sati u podgoričkoj “Morači” gdje će nakon više decenija publika moći da uživa u umijeću, hrabrosti, borbenosti i klasi budućih najboljih u olimpijskom ali i profi boksu.

Ulaz je besplatan, a među najboljima su dva crnogorska aduta - Bojana Gojković u polulakoj kategoriji i Petar Liješević u kruzeru.

- Vrijeme je da se Podgorici, gradu boksa, vrati duh iz lijepih priča nekog vremena, da se podsjeti koliko je teško, ali i viteški i privilegija boriti se u “magičnom četvorouglu”. Boks je i zvanično najteži sport, a samo odabrani dolaze u finala. I biće spektakularno, ne samo zbog kvaliteta finalista, već i specijane produkcije, a bend Rok opera kroz nastupe uživo uvodiće finaliste u ring. Nakon finala će biti i petominutni lijepo osišljen vatromet - rekao je selektor naših finalista Nikola Ružić i poručio:

- Bojana i Petar imaju izuzetno opasne i kvalitetne rivale, potrebna je i pomoć publike.

Program otvara omladinska prvakinja svijeta i velika nada regiona, 19-godišnjakinja iz Bratunca Sara Ćirković, koja će ukrstiti rukavice u bantamu sa Ruskinjom Ulijanom Savro. Potom će godinu starija Bojana boksovati protiv stare dužnice Julije Šeremete iz Poljske koja je u svom ringu preglasavanjem (3:2) slavila na SP za mlade.

Slijede dva meča boksera iz zemalja novih na mapi vrhunskog boksa, Španije pa Turske. Meč Liješevića je šesti u programu protiv stamenog Rusa Hašmagomeda Džavahtanova. Nakon njega boksovaće borci najvećih težinskih kategorija.

Bonus video: