Najveće počasti Petru Liješeviću, Bojani Gojković i Mirku Šarčeviću

Petar LIješević i Bojana Gojković najbolji u seniorskoj konkurenciji, Mirko Šarčević bez premca u uzrastu mladih

3723 pregleda 0 komentar(a)
Liješević je oduševio finalnom borbom u Morači za zvanje najboljeg u Evropi do 22 godine, Foto: Bokserski savez Crne Gore
Liješević je oduševio finalnom borbom u Morači za zvanje najboljeg u Evropi do 22 godine, Foto: Bokserski savez Crne Gore

Bokserski savez proglasio je najbolje u prethdonoj sezoni, jednoj od najboljih u istoriji crnogorskog boksa. Najvažnija priznanja - najbolji bokser i bokserka, dobiće na sevčenom uručenju Saveza 25. januara, Petar Liješević i Bojana Gojković.

Bokser Budve Liješević osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu do 22 godine, a njegova klupska koleginica Gojković je bila srebrna na tom takmičenju.

BK Budva je i u prethodnoj sezoni bio najbolji, baš kao i trener tog kluba i reprezentacije, Nikola Ružić.

Ponovo je najbolji mladi bokser bio i najbolji mladi sportista Crne Gore, Mirko Šarčević, a evropskom prvaku u tom uzrastu pripalo je i priznanje najboljeg u Bijelom Polju, uz fudbalskog rekordera naše najjače lige, Žarka Koraća.

Izabrani su i najbolji u mlađim uzrastima - junior Vasilije Kujundžić (BK Budva), pionir Nikola Ilić (BK Podgorica), pioinirka Ena Hot (BK Fenix), školarac Strahinja Mrdak (BK Budva), školarka Adila Mušović (BK Fenix).

Najbolji sudija je Blažo Jabučanin, koji je u prošloj godini položio za najveća IBA zvanja i stekao prava da sudi na Olimpijskim igrama, Svjetskom seniroskom i Evropskom prvenstvu.

Osim priznanja najboljima u kategorijama, Bokserski savez Crne Gore uručiće i plakete za izuzetne rezultate.

Dobiće ih 25. januara: Petar Liješević - zlatna medalja na Prvenstvu Evrope do 22 godine, Bojana Gojković - srebrna medalja na Prvenstvu Evrope do 22 godine, Tomislav Đinović - bronzana medalja na Prvenstvu Evrope do 22 godine, Petar Marčić - bronzana medalja na EUBC kupu, Stefan Savković - bronzana medalja na EUBC Kupu, Mirko Šarčević - zlatna medalja na Prvenstvu Evrope za mlade i Strahinja Mrdak - bronzana medalja na Prvenstvu Evrope za školarce.

Bonus video: