Mata Leao dominirao u Sarajevu - 28 medalja, 14 zlatnih i pehar za najbolju ekipu turnira

"Samo Sarajevo je brojčano mnogo jače po broju klubova i masovnošću ovog sporta od cijele Crne Gore", naglasio je trener Mladen Jokmanović

4499 pregleda 2 komentar(a)
Mata Leao na turniru u Sarajevu, Foto: Mata Leao
Mata Leao na turniru u Sarajevu, Foto: Mata Leao

Oko 400 takmičara svih uzrasta, 37 klubova iz cijelog svijeta i Mata Leao na vrhu - podgorički klub brazilskog džiu-džicua osvojio je prvo mjesto u ukupnom plasmanu na turniru u sklopu AJP lige u Sarajavu.

"AJP Bosnia & Herzegovina Open" okupio je takmičare u obje discipline ovog sporta - Gi i No Gi.

Tim koji predvodi trener Mladen Jokmanović osvojio je 28 medalja od čega 14 zlatnih, 13 srebrnih i jednu bronzanu. Mata Leao je iza sebe ostavio domaćina, bosansko-švajcarski tim, Frota BJJ dok se na trećem mjestu našao Rio Grappling iz Hrvatske.

"Osvojili smo titulu najboljeg kluba na ovom međunarodnom openu nakon dvije godine na vicešampionskoj poziciji. Samo Sarajevo je brojčano nepojmljivo jače po broju klubova i masovnošću ovog sporta od cijele Crne Gore, a da ne govorimo o međunarodnim ekipama i udruženim nastupima iz više zemalja", istakao je Jokmanović.

Mata Leao
foto: Mata Leao

Mata Leao takmičari našli su se u 27 finala - trijumfovali su 14 puta.

"Čak 27 finalnih mečeva od 31 našeg takmičara mislim da govori za sebe, iza ovoga je 18 godina istrajnog rada kluba i svih takmičara od šest do 40 godina koji dišu kao jedno. Posebno bih istakao nastup trofejnog Nikole Perovića, duplo zlato velike nade Vuka Džudovića kao i zlatne generacije mlađe ekipe u dječijem uzrastu koji su nastupili veoma ubjedljivo", dodao je Jokmanović.

Nikola Perović, senior u professional kategoriji crnih pojaseva, u finalu Gi discipline pobijedio je 28 kilograma težeg protivnika i najboljeg domaćeg takmičara Kapića, osvajača evropskih i svjetskih medalja.

Osvajači medalja u Sarajevu:

Zlata odrasli i juniori: Nikola Perović (black pro Gi), Vuk Džudović dva puta zlato (blue Gi i No Gi), Nikola Mitrović (blue), Nikolaj Vujačić (white). Zlata, djeca: Oleg Ilin, Nikša Đurović, Andrija Kaluđerović, Boris Ilin, Vasilije Stojović, Balša Sinđić, Andrija Lekić, Marijan Boljević, Uroš Tomić.

Srebra odrasli i juniori: Jelena Jovanoviž dva (blue Gi i No Gi), Miguel Giraldo dva (blue Gi i No Gi), Nikola Perovic (black No Gi), Aleksa Rašović dva (white Gi i No Gi), Balša Pelević, Aleksa Šuković, Balša Škrkić (white). Srebra djeca: Petar Džudovic, Elena Jovanovic, Miron Podgornov.

Bronzana medalja Marko Maraš.

"Klub je dao doprinos i u sudijskoj postavi šampionata, pa je u Sarajevu pravdu dijelio međunarodni sudija Srđan Bošković", zaključuju iz kluba.

Bonus video: