Savković i Marčić bez polufinala

Savković je u polusrednjoj kategoriji jednoglasno izgubio od boksera iz Srbije, Jovana Nikolića, od Petra Marčića opet bolji Francuz Cesar

5720 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BSCG
Foto: BSCG
Ažurirano: 24.04.2024. 20:52h

Stefan Savković nije uspio da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u polusrednjoj kategoriji, pošto je jednoglasno izgubio od boksera iz Srbije, Jovana Nikolića.

Crnogorski reprezentativac je odlično ušao u meč, sa mnogo više znanja skupljao je poene i dobio prvu rundu. U drugoj je stao, izgubio je sa identičnih 4:1 a u trećoj je Nikolić bio aktivniji, skratio distancu i bolje se snalazio u boksu iz klinca i zasluženo je dobio na svih pet sudijskih lista.

Ni kapiten Petar Marčić nije uspio da nađe rješenja za drugog favorita, Francuza Cesara Jođerlina u poluteškoj. Bokser BK Budva je od istog rivaal, zlatnog sa Evropskog prvenstva do 22 godine u Podgorici, izgubio na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Italiji.

Meč u Beogradu danas je bio repriza toga, Cesar je korsitio prednost dužih ruku i kontra garda da kontroliše napade Marčića, koji nije primio nijedan jači udarac ali nije uspio ni da priđe i ugrozi Francuza.

Polufinale i medalju je ranije u lakoj kategoriji obezbijedio Tomislav Đinović,

Bonus video: