Povreda zaustavila Đinovića: Ljekarski tim odlučio da se crnogorski bokser ne bori za plasman u finale

Takmičar BK Zlatičanin je u meču karijere u kojem je jednoglasno dobio drugog favorita i osvajača srebra sa prethodnog Evropskog prvenstva, Francuza Junesa Omrauija, doživio povredu vilice

7594 pregleda 4 komentar(a)
Foto: BSCG
Foto: BSCG

Nakon šest pobjeda u Beogradu jedini osvajač medalje na Evropskom prvenstvu među crnogorskim bokserima, Tomislav Đinović, nije dobio ljekarsko odobrenje da boksuje za finale.

Takmičar BK Zlatičanin je u meču karijere u kojem je jednoglasno dobio drugog favorita i osvajača srebra sa prethodnog Evropskog prvenstva, Francuza Junesa Omrauija, doživio povredu vilice.

Đinović je sjajno ušao u ovu sezonu, sa četiri pobjede je zaslužio naslov najboljeg na "Beogradskom pobjedniku", a potom je na najvećoj smotri Starog kontinenta nokautom u 3.rundi slavio protiv Madara Kovača prije nego je u borbi za medalju, prvu evropsku za Crnu Goru nakon 24 godine, dobio i trofejnog ljevorukog Francuza.

Đinović je enorman talenat pokazao bronzama na Evropskom kupu i Evropskom prvenstvu do 22 godine prošle godine.

Njegov rival trebalo je da bude treći favorit, Rus Vsevolod Šumkov, koji će bez polufinalne borbe izboriti finale.

Đinović je stigao do medalje, a ostali crnogorski takmičari su zaustavljeni u četvrtfinalu - Stefan Savković (do 71 kilogram), Petar Marcic (do 80), Dilan Prasovic (preko 92) i Tamara Radunović (do 70).

"Od pet boksera koji su nastupili svih pet su došli do cetvrtfinala odnosno do borbi za medalje, što je samo po sebi istorijski momenat. Tomislav Đinovic je apsolutni heroj ovog šampionata, jer je jedini uspio da preskoči stepenicu više i da donese prvu mušku seniorsku medalju za naš boks u nezaviznoj Crnoj Gori", rekao je selektor Nikola Ružić.

"Takođe, svi ostali reprezentativci su pokazali kvalitetan boks. Više niko naše boksere ne smatra za lake prepreke i to me raduje, jer vidim da veliki rad daje svoje plodove. Treba istaći da nakon seniorskog srebra Bojane Gojković i bronze Tamare Radunović iz 2022 godine, Đinovićeva medalja, kao i sve medalje u mlađim uzrastima na velikim takmičenjima posljednjih godina, dokazuju da je boks najprogresniji sport u Crnoj Gori. Imamo jasne ciljeve pred sobom i sigurno nećemo stati na ovome. Moram i da iskoristim priliku da se zahvalim Ministarstvu sporta i mladih, kao i Crnogorskom olimpijskom komitetu na podršci, a posebno Aleksandru Klemenku, predsjedniku Bokserskog saveza Crne Gore koji je najzasluzniji za dinamiku razvoja boksa u državi", istakao je Ružić.

Bonus video: