Pljevlja i Žabljak zajednički na Sajmu sporta povodom Dana reprezentacije

Opština Pljevlja u partnerstvu sa Ministarstvom sporta i mladih i susjednom opštinom Žabljak organizovala je Sajam sporta povodom Dana reprezentacija

2168 pregleda 0 komentar(a)
Sajam sporta masovan i u Pljevljima, Foto: Đorđe Cmiljanić/ Pr Centar
Sajam sporta masovan i u Pljevljima, Foto: Đorđe Cmiljanić/ Pr Centar

Opština Pljevlja u partnerstvu sa Ministarstvom sporta i mladih i susjednom opštinom Žabljak organizovala je Sajam sporta povodom Dana reprezentacija.

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, izrazio je zadovoljstvo što je danas u Pljevljima istinskom gradu sporta obilježen Dan reprezentacija.

"Kada pričamo o reprezentativcima i istaknutim sportistima, neizostavan dio su i talenti sa sjevera Crne Gore, a Pljevlja su bitan sportski centar. Odavde su karijere započeli vrhunski sportisti, koji su Pljevlja predstavili u najboljem svijetlu“, kazao je Šćekić.

Kao država sa malim brojem stanovnika, kako je rekao potpredsjednik Šćekić, imamo zapažene rezultate u sporua, što stvara obavezu više, kako sa državnog, tako i lokalnog nivoa, da kroz poboljšanje infrastrukture i načina rada stvorimo najbolje uslove za naše sportiste.

"Koristim priliku da se zahvalim svim sportistima i sportskim radnicima iz Pljevalja, koji svojim radom, naporom, požrtvovanošću i zalaganjem doprinose razvoju sporta u Crnoj Gori“, zaključio je potpredsjednik Šćekić.

Nakon obraćanja potpredsjednik Šćekić je sa predsjednikom opštine Pljevlja Dariom Vranešom, predsjednikom Skupštine opštine Žabljak Ivanom Popovićem, kao i sa delegacijom navedenih opština obišao štandove, gdje su svoje aktivnosti građanima predstavile sportske organizacije koje djeluju na teritorijama opština Pljevlja i Žabljak.

Karavan "Za reprezentaciju", održan je već u nekoliko gradova, sljedeći Sajam sporta je u Nikšiću, 29. aprila.

Bonus video: