Crnogorac brani titulu u Herceg Novom, konkurencija nikada jača

Šahovski savez Crne Gore održaće od sjutra, do 4. maja u Herceg Novom ligaška takmičenja

4604 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorac će biti na velikom iskušenju u Herceg Novom, Foto: ŠSCG
Crnogorac će biti na velikom iskušenju u Herceg Novom, Foto: ŠSCG

Šahovski savez Crne Gore održaće od sjutra, do 4. maja u Herceg Novom ligaška takmičenja.

Najbolji crnogorski šahisti nadmetaće se za trofej u Premijer ligi, šahistkinje u Ženskoj ligi a odigarće se i šampionati u Prvoj i Pionirskoj ligi Crne Gore.

Premijer i Prva liga broje po deset klubova, za pobjednički pehar Ženske ighrće šest, a u Pionirskoj ligi će nastupiti 13 ekipa.

Za pobjednički pehar i medalje u Premijer ligi tradicionalno konkurišu Budućnost, Elektroprivreda, Crnogorac i Herceg Novi. Ne treba otpisati ni šahiste tivatske Mimoze, dok će ostali timovi - Nikšić, Rudar, Prosvjeta, Omladinac Budućnost, i Mladost voditi borbu za opstanak.

Crnogorac brani titulu, predvode ga velemajstori Miloš Perunović i Dragan Kosić, uz mlade članove cetinjskog kluba, koji su nastupali za reprezentaciju na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope.

Budućnost predvode velemajstori Nikola Đukić i Robert Markuš, a biće pojačana Milošem Pečuricom, dok Elektroprivredu predvodi reprezentativni velemajstorski trio Denis Kadrić, Nikita Petrov i Luka Drašković.

Herceg Novi u svom sastavu ima pet velemajstora uključujući i nekadašnjeg prvaka Evrope, Ivana Šarića.

Elektroprivreda brani titulu u Ženskoj ligi, a svoju šansu tražiće ekipe Crnogorca, Herceg Novog, Budućnosti, Univerziteta Crne Gore i ŠK Dama.

Zanimljive će biti Pionirska i Prva liga.

Prvo kolo je planirano za subotu, organizator je Šahovski savez, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi.

Bonus video: