Kralj ringa spreman za okršaj vijeka

Tajson Fjuri došao u Saudisjku Arabiju, gdje 18. maja boksuje za naslov apsolutnog prvaka protiv Ukrajinca Aleksandra Usika

15436 pregleda 9 komentar(a)
Kralj cigana stigao u Saudijsku Arabiju, Foto: tysonfury/instagram
Kralj cigana stigao u Saudijsku Arabiju, Foto: tysonfury/instagram

Meč vijeka boksovaće 18. maja šampion WBC verzije Tajson Fjuri protiv vlasnika tri preostala prestižna pojas, Aleksandra Usika, šampiona u verzijama IBF, WBA WBO.

Svijet će prvi put, još Lenoksa Luisa u pobjedi nad Ivanderom Holifildom prije 25 godina, dobiti apsolutnog prvaka, a meč je odlagan par puta - prvi zbog nokdauna Engleza u oktobru, u meču koji je kasnije dobio preglasavanjem a onda je i priznan zvaničnim sa MMA šampionom Frensisom Nganuom. Drugi put povreda oka.

No, Rijad ulaže puno ali znao je i da se zaštiti pa je meč uslovio kaznom od 10 miliona za boksera koji neopravdano ne uđe u ring 18. maja.

"Kralj ringa vratio se u kraljevstvo", naglasio je Kralj cigana Fjuri, koji je sa Nganuom boksovao baš u Kingdom areni u Saudijskoj Arabiji.

Tada je u trećoj rundi bio nadomak prvom porazu, ali Fjuri je već znao da izdrži i vrati se čak i nakon nokduna od Donteja Vajldera.

Bonus video: