Odbojkašice počele pripreme za CEV Srebrnu ligu: Uvertira za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Crna Gora od 17. do 19. maja domaćin prvog turnira CEV Srebrne lige

4211 pregleda 0 komentar(a)
Ženska odbojkaška reprezentacija na treningu, Foto: OSCG
Ženska odbojkaška reprezentacija na treningu, Foto: OSCG

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore počela je juče pripreme za CEV Srebrnu ligu.

Na prvom treningu pojavilo se 12 odbojkašica, dok će se Danijela Džaković, Melisa Cenović, Teodora Rakočević, Lara Jovović i Marija Šušić do srijede priključiti ekipi.

Prvi turnir CEV Srebrne lige održaće se od 17. do 19. maja u Podgorici. Crna Gora na startu turnira, 17. maja, igra protiv Farskih Ostrva, dok će dva dana kasnije igrati protiv Gruzije. Utakmice će početi u 18 časova.

"Pripreme su vrlo kratke, čeka nas prvi turnir kod nas. Imamo sreću da je taj prvi susret sa lakšim protivnicima, pa ćemo ga iskoristiti kao uvodni, kao prijateljski. Poslije toga nas čekaju još dva turnira. Od srijede ćemo svi biti kompletni. Ulazimo u jedan dobar ciklus. Meni je zadovoljstvo da smo ovdje - mnogo stvari funkcioniše. Tu je dosta mladih odbojkašica, da kroz treninge i Evropsku ligu napreduju i da neke od njih dobiju ozbiljne uloge u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo", rekao je selektor Milorad Krunić.

Nakon prvog, odbojkašice putuju na drugi turnir, gdje će gostovati Portugalu zajedno sa Islandom od 24. do 26. maja. Trećeg vikenda, od 31. maja do 2. juna, Crna Gora će igrati na turniru u Bosni i Hercegovini protiv domaćina i selekcije Portugala, dok će četvrtog vikenda naše odbojkašice biti slobodne, kao i Portugal, Mađarska, Letonija, Gruzija, Island i Luksemburg.

Dvije najbolje reprezentacije nakon četiri odigrana turnira igraće dvomeč finala, 13, odnosno 16. juna.

"Opet smo se okupili, nedostaje nam još par djevojaka, ali će nam se uskoro pridužiti. Predstojeće utakmice nam brzo dolaze, spremićemo se najbolje što možemo, koliko nam vrijeme dozvoli. Nadam se da ćemo proći bez povreda i da ćemo zdravstveno da budemo OK. Daćemo sve od sebe da nam ovo bude uvertira za ono što nas čeka u avgustu, a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", poručila je Mina Dragović.

Na spisku su - tehničari: Marija Šušić (Buta Baku, Azerbejdžan), Viktoria Đukić (Budućnost Volley);

Primači servisa i korektori: Danijela Džaković (Maćerata, Italija), Nevena Vukčević (Lugoš, Rumunija), Lara Jovović (Herceg Novi), Simona Petranović (Ub, Srbija), Darja Popović (Budućnost Volley), Kristina Božović (Luka Bar), Viktorija Čoković (Budva);

Srednji blokeri: Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija), Katarina Budrak (Romans, Francuska), Saška Đurović (Crvena zvezda, Srbija), Teodora Rakočević (Banja Luka, Bosna i Hercegovina), Lana Rakočević (Budućnost Volley);

Libera: Melisa Cenović (Herceg Novi), Gordana Madžgalj (Jedinstvo), Ksenija Krunić (Akademija).

Bonus video: