Budva domaćin Svjetskog prvenstva u boksu

Šampionat će se održati od 20. oktobra do 6. novembra

2484 pregleda 0 komentar(a)
Klemenko i Kremlev, Foto: BSCG
Klemenko i Kremlev, Foto: BSCG

Budva će od 20. oktobra do 6. novembra ove godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u boksu za mlade, u zajedničkoj organizaciji Bokserskih saveza Crne Gore (BSCG) i Hrvatske, a uz podršku Svjetske bokserske federacije (IBA), odlučeno je na sastaku u Zagrebu.

Navodi se da će Savezi će u prijateljskoj i plodnoj saradnji učestvovati u organizaciji te sportske manifestacije.

"Svjetsko Prvenstvo u boksu za mlade 2024. je nesumnjivo jedan od najznačajnijih sportskih događaja ikada održanih u regionu, a posebno u Crnoj Gori. Očekuje se da će turnir okupiti oko 1.500 učesnika (sportista, trenera, članova međunarodnih sportskih delegacija i navijača) iz najmanje 65-70 zemalja, sa svih kontinenata", kazao je predsjedik BSCG Aleksander Klemenko.

On je istakao da je takva saradnja u organizaciji sportskih događaja od globalnog značaja i da daje ogroman doprinos za razvoj sporta i sportskog turizma, kao i za razvoj i jačanje čvrstih i dugoročnih prijateljskih međunarodnih odnosa zasnovanih na temeljima i neprikosnovenim načelima Olimpizma.

"BSCG planira da, uz podršku Vlade, Ministarstva sporta i mladih, Olimpijskog komiteta, Opštine Budva, sa velikim ponosom i odgovornošću, uskoro počne proces pripreme organizacije Svjetskog Prvenstva za mlade 2024. godine", kazao je Klemneko.

On je podsjetio da je BSCG, u proteklih nekoliko godina, bio organizator nekoliko velikih sportskih događaja, uključujući četiri Evropska prvenstva, dva Svjetska Kupa i Eurokupa, koji su prema zaključcima stručnjaka održani na veoma visokom i profesionalnom nivou.

"IBA je cijeneći doprinos našeg nacionalnog saveza u razvoju evropskog i svjetskog boksa, odlučila da BSCG oslobodi uplate obavezne kotizacije za organizaciju Svjetskog prvenstva u iznosu od 500 hiljada švajcarskih franaka, što je samo po sebi, značajno priznanje za naš uspjeh i veliki doprinos razvoju sporta u Crnoj Gori. CRNA GORA, samo NAPRIJED", kazao je Klemenko.

Selektor reprezentacije, Nikola Ružić kazao je da je ovo velika prilika za Crnu Goru.

"Ovo je senzacija, velika prilika koja se ne smije propustiti", poručio je Ružić.

Bonus video: