Bojana Gojković u formi za olimpijsku medalju

Crnogorska bokserka sjutra ujutru u Bangkoku nastavlja borbu za plasman na OI, selektora brine samo sudijski kriterijum

4172 pregleda 0 komentar(a)
Bojana Gojković vjeruje da može do vize za Pariz, njemački ketmen Ali priprema crnogorsku bokserku za ring, Foto: BSCG
Bojana Gojković vjeruje da može do vize za Pariz, njemački ketmen Ali priprema crnogorsku bokserku za ring, Foto: BSCG

Crna Gora na Olimpijskim igrama ima predstavnike u jedrenju i vaterpolu, a u naredna dva dana se vizi za odlazak u Pariz nada i boks - Bojanu Gojković sjutra rano ujutru i u nedjelju čekaju ključne borbe za odlazak u Grad svjetlosti.

Trofejna bokserka Budve je sa lakoćom na Tajlandu dobila prvi meč, slijede još dva - u osmini finala u ring u kategoriji do 54 kilograma rivalka joj je bokserka iz Nepala, a selektor i njen klupski trener Nikola Ružić je optimista:

- U formi u kojoj boksuje u Bangkoku vjerujem da bi Bojana mogla i do olimpijskog zlata. Važno je samo da suđenje bude objektivno i nepristrasno. Pokazala je vrhunski boks u prvoj borbi sa bronzanom sa afričkog prvenstva, reprezentativkom iz Bocvane. Potpuno je Bojana kontrolisala borbu i to je rezultiralo sigurnom pobjedom - rekao je Ružić.

Žrijeb nije nimalo lak za njegovu takmičarku, jer protivnica iz Nepala je dobila rivalku iz Hong Konga, a najveći izazov, ako slavi u osmini finala, za Gojkovićevu bi bio u nedjelju - u meču odluke za put u Pariz morala bi da se bori protiv dvostruke svjetske prvakinja iz Tajpeija, vlasnice i olimpijskog odličja.

- Bojana se osjeća odlično. Kilažu je odavno regulisala, privikla se na borbe u nižoj težinskoj kategoriji i sad je potpuno adaptirana. Tačno je da su ovdje teški klimatski uslovi, ali odavno smo tu, pripremali se na prestižnom bokserskom kampu, aklimatizovali se i ta velika vlažnost vazduha sa visokim temperaturama neće biti problem - smatra Ružić.

Bojana Gojković
foto: BK Budva

Bojana je jedina nada crnogorskom boksu za olimpijsku normu za Pariz 2024.

- Tamara Radunović je dala maksimum, kao i u svakom meču. Poražena je na poene od bokserke iz Kolumbije, a objektivno naša bokserka i nije bila u najboljoj formi. Borila se do poslednjeg gonga - istakao je Ružić i dodao:

- Inače su eliminacije brojnih kategorija uticale na to da u Parizu neće boksovati mnogo velikih šampiona. Od 13 muških kategorija na OI će biti sedam, a 6 od 12 ženskih. To je velika diskriminacija, vrhunski bokseri ne mogu do olimpijskog sna. I nama je napravilo problem jer lake Tomislava Đinovića nema, a Petar Liješević je uspio da spusti kategoriju na 80 kilograma, ali ne i da riješi povredu šake na vrijeme za ovaj turnir- objasnio je Ružić.

- Ostaje da se pripremimo taktički, snimimo sve propuste rivalki i da Bojana ostvari san. Kvalitetom, radom i zalaganjem to zaslužuje, pod uslovom da suđenje bude nepristrasno - zaključio je Ružić.

Bonus video: