Tekbol - prvi od pet turnira Jadranske lige u Ohridu i nova prilika za crnogorske takmičare

Crnogorski Teqball predstavljaće najbolji TEQ parovi - Kurjaci, Teqersi i Borac, kao i talentovani Veljko Ljumović

2684 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Tekbol savez Crne Gore
Ilustracija, Foto: Tekbol savez Crne Gore

Nova sezona Jadranske tekbol lige (Adriatic Teqball League) počeće 8. juna turnirom u Ohridu, najavljeno je iz Tekbol saveza Crne Gore, jednog od pokretača regionalnog takmičenja.

Navodi se da će na prvom, od pet turnira planiranih za ovu sezonu, igrati u dvije kategorije, muškom singlu i muškom dublu, a predviđeni nagradni fond je 2.000 eura.

Takmičenje će biti odigrano u dvije faze – prva faza planirana je u dvorani Biljanini izvori, a druga faza biti na Gradskom keju Makedonija.

Na turniru su, uz predstavnike pet država regiona - Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, predviđene i posebne pozivnice za tekere iz država Evrope.

Specijalni gosti u Ohridu biće predstavnici Grčke.

Crnogorski Teqball predstavljaće najbolji TEQ parovi - Kurjaci, Teqersi i Borac, kao i talentovani Veljko Ljumović.

Predsjednik Tekbol saveza Milorad Šutulović kazao je da se raduje što će prije svega crnogorski tekeri imati priliku da ponovo odmjere snage sa rivalima van državnih granica i napreduju.

"Vjerujemo da takvi projekti mogu da doprinesu značajnoj popularizaciji Teqball-a u svim državama, koje bi, zahvaljujući vanserijskim talentima koje imaju, mogle da se pozicioniraju među najboljima u Evropi", rekao je Šutulović.

Jadranska liga će, nakon Ohrida, posjetiti Bar, 20. jula, a turniri će biti odigrani i u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.

Ohrid će 7. juna, dan prije turnira, biti domaćin i regionalnog seminara za sudije, čiji će polaznici dobiti priliku da steknu zvanje pomoćnog sudije.

Bonus video: