Rasel: Znao sam da je moguć sudar Ferstapena i Norisa

Rasel je na Špilbergu ostvario drugu pobjedu u karijeru, poslije Brazila 2022. godine

3454 pregleda 1 komentar(a)
Rasel, Noris i Sainc na podijumu, Foto: Reuters
Rasel, Noris i Sainc na podijumu, Foto: Reuters

Vozač Mercedesa, Džordž Rasel, rekao je da uvijek morate da budete na pravom mjestu da biste iskoristili priliku za pobjedu i da je srećan zbog današnjeg trijumfa u trci Formule 1 u Austriji.

"Nevjerovatno. Bila je žestoka borba na početku i zadržao sam treće mjesto. Vidio sam da se Maks Ferstapen i Lando Noris žestoko bore i znao sam da će Lando željeti tu pobjedu. Ekipa je obavila sjajan posao da ostanemo u borbi. Morate da budete tu da pokupite ostatke, a mi smo bili tu", rekao je Rasel poslije trke.

Rasel je na Špilbergu ostvario drugu pobjedu u karijeru, poslije Brazila 2022. godine.

On je pobijedio posle velike borbe između vozača Red Bula Maksa Ferstapena i Landa Norisa iz Meklarena, koji su se sudarili u duelu u 64. krugu.

"Oni su išli na pobjedu. Nisam mogao da vjerujem koliko smo bili blizu Landu i Maksu. Bili smo oko 12 sekundi i znao sam da je sudar moguć. Uvijek možete da sanjate... Ponosan sam što sam se vratio na pobjednički stepenik na postolju. Napravili smo toliko koraka od početka sezone. Posljednjih nekoliko trka su bile nevjerovatne, čeka nas još mnogo toga", naveo je Rasel.

Vozač Meklarena Oskar Pjastri zauzeo je drugo mjesto.

"Još od juče ima mnogo toga - 'šta bi bilo', znam da je ovo moj tek četvrti podijum u Formuli 1, ali bio sam tako blizu pobjedi, da pomalo boli. Ovo je dobar broj bodova. Drugi dio trke je bio jak i srećan sam zbog novog podijuma. Ali kad si tako blizu, ne može da te ne boli", rekao je on.

"Silverston je mjesto sa lijepim uspomenama iz prošle godine i nadam se da možemo opet da budemo u vrhu. Nisam vidio šta se dogodilo sa Landom i Maksom, ali jasno je da su bili prilično izjednačeni. Mislim da smo u konkurenciji. Staza na Silverstonu je uvijek za uživanje, to je domaća staza naše ekipe i uzbuđen sam", dodao je australijski vozač.

Vozač Ferarija Karlos Sainc zauzeo je treće mjesto.

"Bilo je prilično zanimljiva trka kod vodećih. Mi smo pokušavali da zadržimo korak za Džordžom. Znali smo da Mercedes može da ima prednost u tempu, ali sve smo pokušali da ostanemo uz njega. Oskar je na kraju bio zaista brz", rekao je Sainc.

"Na kraju sam zauzeo treće mjesto, što je dobar rezultat. Mislim da možemo biti srećni i ponosni na to, pošto nam ovaj trkački vikend nije bio lak", dodao je Sainc.

Naredna trka u šampionatu vozi se 7. jula za Veliku nagradu Velike Britanije na Silverstonu.

Bonus video: