Kuljača i Milenković na Olimpijskim igrama

Mladi plivači su dobili specijalne pozivnice

5226 pregleda 49 reakcija 5 komentar(a)
Milenković i Kuljača, Foto: VPSCG
Milenković i Kuljača, Foto: VPSCG

Crnogorski olimpijski tim u Parizu jači je za Jovanu Kuljaču i Miloša Milenkovića, saopštio je Crnogorski olimpijski komitet (COK).

Mladi članovi plivačkog kluba Budva dobili su specijalne pozivnice Tripartitne komisije MOK-a i takmičiće se u disciplinama 50 metara kraul i 100 metara delfin stilom.

"U ime Crnogorskog olimpijskog komiteta i u svoje ime čestitam vam na najvećem trenutku u vašim dosadašnjim karijerama. Poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu zaslužili ste svojim talentom i ljubavlju prema plivanju, a sve nas učinili ste ponosnim jer ćemo i na 33. Igrama Ljetnje olimpijade imati predstavnike u ovom prelijepom sportu. Želimo da u Parizu zasijate punim sjajem, da stvorite uspomene za cijeli život, uživate u događaju za pamćenje i svoju državu učinite ponosnom. Pozivnica je nagrada za vaš predani rad i rad vaše selektorke Danijele Franete, i siguran sam da sa pristupom koji ste imali do sada, sa pravim vrijednostima i davanjem sportu bez rezerve, nećete stati na ovome. Posebno se radujem što će crnogorski olimpijski tim biti jači za dvoje mladih ljudi, koji su ponos svoje Budve i svoje Crne Gore. Srećno", navodi se u poruci predsjednika COK-a, Dušana Simonovića.

Na taj način crnogorski olimpijski tim dobio je pojačanja u mladim i talentovanim sportistima, koji su se pridružili svojoj sugrađanki, mladoj bokserki Bojani Gojković, teniserki Danki Kovinić, jedriličaru Milivoju Dukiću i muškoj vaterpolo reprezentaciji.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Bonus video: