Hamilton: Želio sam pobjedu za Mercedes na Silverstonu

Naredna trka u šampionatu vozi se 21. jula za Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu

8231 pregleda 0 komentar(a)
Ferstapen, Hamilton i Noris na podijumu, Foto: Reuters
Ferstapen, Hamilton i Noris na podijumu, Foto: Reuters

Sedmostruki svjetski šampion Luis Hamilton rekao je da je u današnjoj trci za Veliku nagradu Velike Britanije želio da pobijedi za svoju ekipu Mercedes, sa kojom je posljednji put na stazi u Silverstonu, uoči prelaska u Ferari.

"Od 2021. godine, svakoga dana ustajem i borim se da treniram kako bih se posvetio zadatku i radio koliko mogu sa ovim nevjerovatnim timom. Ovo je moja posljednja trka ovde sa ovim timom. Toliko sam želio pobjedu za njih, pošto ih toliko volim i cijenim", rekao je Hamilton poslije trke.

Hamilton je u završnici uspio da sačuva prednost u odnosu na aktuelnog šampiona Maksa Ferstapena iz Red Bula i da ostvari prvu pobjedu od trke u Saudijskoj Arabiji 2021.

To je njegova posljednja trka za Mercedes na domaćoj stazi na Silverstonu, pošto od sljedeće sezone prelazi u Ferari. On je rekorder Formule 1 sa 104 pobjede.

Hamilton je ostvario devetu pobjedu na Silverstonu.

"Ovo je za sav naporan rad koji je ekipa uložila tokom godina. Zauvijek sam zahvalan svima u Mercedesu i svim našim partnerima. I svim našim nevjerovatnim navijačima. Mogao sam da vas vidim iz kruga u krug. Nema boljeg osjećaja od pobjede ovdje", naveo je Hamilton.

On je bio emotivan po završetku trke, rasplakao se dok je primao čestitke od ekope putem radija. Po izlasku iz bolida čestitao mu je otac, a zatim i majka.

Ferstapen je rekao da ekipa nije imala tempo, ali da je napravila dobru taktiku.

"Na početku sam polako padao i nisam izgledao sjajno u jednom trenutku. Pomislio sam: 'Da li ću završiti peti, šesti?' Ali napravili smo prave odluke u taktici sa gumama. Svaki put smo to uradili u pravom krugu. Na kraju odluka o tvrdim gumama prije nego o mekim mi je definitivno pomogla i zbog toga smo danas bili drugi. Moglo je da bude mnogo gore", rekao je aktuelni šampion.

Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je treće mjesto.

"Čestitam Luisu. Ta ključna odluka na kraju, on je uradio bolji posao. Čestitam njemu i Mercedesu. Bilo je teško. Uživao sam i bila je zabavna borba sa ovim momcima. Kao ekipa, mislim da nismo obavili posao koji je trebalo da obavimo. Istovremeno, krivim sebe, mrzim što sam u ovoj poziciji", rekao je on.

"I dalje sam zadovoljan. I dalje uživam. Volio bih da je sve bilo savršeno, ali danas nije bilo", dodao je britanski vozač.

Naredna trka u šampionatu vozi se 21. jula za Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu.

Bonus video: