Crnogorski stonoteniseri otputovali na EP

Evropsko prvenstvo za kadete i juniore održava se od 12. do 21. jula

2148 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Stonoteniski savez Crne Gore
Foto: Stonoteniski savez Crne Gore

Crnogorska reprezentacija otputovala je u Malme, gdje se od 12. do 21. jula održava kadetsko i juniorsko prvenstvo Evrope u stonom tenisu.

Crnogorski stoni tenis u ženskoj konkurenciji na čelu sa selektorkom Dijanom Zonjić predstavljaće Suzana Milošević, Nikolina Maksimović, Kristina Šebek, Dunja Vlahović i Anastasija Vujović. U muškoj konkurenciji pod vođstvom selektora Saše Dragaša za Crnu Goru će nastupiti Jakša Krivokapić, Stefan Radonjić i Đorđe Rahović.

“Ovo Evropsko prvenstvo će biti jedno veliko iskustvo za žensku ekipu. Djevojke su vrijedno trenirale i pripremale se za takmičenje. To će biti provjera njihovog nivoa igre. Od njih očekujem maksimalno zalaganje, da odigraju ono što znaju. Njihovo vrijeme tek dolazi i naši planovi su da im ovo Evropsko prvenstvo bude odskočna daska za sledeću godinu, za koju smatram da će biti mnogo uspješnija” , kazala je Zonjić.

Naša reprezentacija će u Švedskoj pokušati da ostvari što bolji plasman u jakoj konkurenciji.

“Nakon prošlogodišnjeg odličnog rezultata ulaskom u prvu diviziju kadeta ove godine nastupićemo prvi put u kategoriji juniora što će biti dosta teže jer će momci igrati protiv dosta starijih igrača. Idemo da damo sve od sebe i probamo izboriti što bolji rezultat. Pripreme smo odradili na više mjesta i dali svoj maksimum", rekao je Dragaš.

"Od posljednjeg EP nismo učestvovali na WTT turnirima što je rezultiralo gubitkom dobrog rejtinga koji smo imali pa s toga očekujem teže grupe u pojedinačnoj konkurenciji. Na ovogodišnje EP idemo po iskustvo da bi sledeće EP pogotovo posljednje godine u konkurenciji juniora bili jak protivnik drugim reprezentacijama, kao što smo bili 2023. u poslednjoj godini u konkurenciji kadeta. Zahvalio bih se svima koji nas bodre i vjeruju u nas", dodao je Dragaš.

Bonus video: