Hamilton i Alonso podržali Ralfa Šumahera

Šumager je nedavno na društvenim mrežama objavio sliku sebe i svog partnera uz poruku: "Najljepša stvar u životu je kada pored sebe imaš pravog partnera sa kojim možeš sve da podijeliš"

4316 pregleda 0 komentar(a)
Ralf Šumaher, Foto: Shutterstock
Ralf Šumaher, Foto: Shutterstock

Sedmostruki šampion Formule 1 Britanac Luis Hamilton pružio je danas podršku bivšem vozaču Ralfu Šumaheru nakon što je Njemac objavio je da je u istopolnoj vezi.

Šumaher, mlađi brat velikana Formule 1 Mihaela Šumahera, takmičio se od 1997. do 2007. godine i ostvario je šest pobjeda u šampionatu.

Nedavno je na društvenim mrežama objavio sliku sebe i svog partnera uz poruku: "Najljepša stvar u životu je kada pored sebe imaš pravog partnera sa kojim možeš sve da podijeliš".

Hamilton, koji je zagovornik različitosti u sportu i prava LGBTQ zajednice, je rekao da će Šumaherova odluka dovesti do toga da se više ljudi ohrabri na isti potez.

"Mislim da se nije osjećao prijatno što to nije mogao da saopšti ranije. To samo pokazuje da smo u vremenu kada konačno možete da preuzmete taj korak i ne morate da se plašite", rekao je Hamilton.

I drugi vozači su podržali Ralfa, uključujući i veterana Fernanda Alonsa, koji se tokom karijere takmičio sa Njemcem.

"Čestitam mu. Apsolutna podrška sa moje strane i siguran sam i cijele zajednice Formule 1", rekao je Alonso.

Bonus video: