Bar u znaku tekbola - nastupaju Mitro i Marojević, jedan od najboljih parova svijeta

Drugi turnir Jadranske tekbol lige održava je na našem primorju

2903 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Teqball Montenegro
Ilustracija, Foto: Teqball Montenegro

Topolica, plato ispred nje i Bar danas su u znaku tekbola - krenuo je drugi turnir Jadranske lige (ATL).

Kako su saopštili iz iz Tekbol saveza Crne Gore, grupna faza turnira održaće se u dvoranskim uslovima, u sportskom centru, dok će mečevi nokaut faze krenuti od 19 sati na platou "Topolice“.

Naglašavaju da je ulaz na tribinu i zonu oko terena na platou slobodan.

"Osim najboljih crnogorskih ekipa i tekera, kao i predstavnika Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, stže i jedan od najboljih svjetskih parova i dva fantastična singl igrača, članovi novosadskog tima TEQ Liman, Nikola Mitro i Bogdan Marojević", kažu it TSCG.

Branioci titule osvojene na premijeri ATL-a U Ohridu, na našem primorju će imati veliki izazov protiv igrača iz Poljske, Konrada Novickog i Stefana Orlovskog.

Dodaju da Bar ima posebno mjesto na crnogorskoj tekbol mapi...

"Kao grad i Opština koji su od starta podržali razvoj ovog sporta i Jadranske lige, čiji je turnir prvi put u našoj državi održan upravo u gradu pod Rumijom".

Sve to, kako kažu, potvrđuje i postavka dva "TEQ stola" na šetalištu Kralja Nikole još prije dvije godine.

"Odlična saradnja sa Tekbol savezom se nastavlja i u ovoj godini. Drago mi je što su organizatori najvećeg turnira u Crnoj Gori u ovoj godini, koji okuplja najbolje igrače iz pet zemalja regiona, kao i iz Poljske, odabrali baš Bar. Ovom manifestacijom će se značajno proširiti sportska ponuda grada, a mi ćemo kao Sekretarijat za sport i mlade nastaviti da i dalje promovišemo zdrave stilove života za sve uzrasne kategorije", riječi su Gorana Simića, sekretara Sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar.

Danilo Orlandić, direktor Turističke organizacije Bar, kaće da nakon odličnog turnira u prošloj, sa zadovoljstvom podržavaju organizaciju regionalnog tekbol turnira i u ovoj godini.

"Posebno nas raduje i što je projektom predviđena i promocija grada kao turističke destinacije, a kroz kratke filmove sa projekta koji će se objaviti na društvenim mrežama Međunarodne tekbol federacije, imamo priliku da dođemo do velikog broja ljudi iz svih djelova svijeta. Ističemo i značaj organizacije ovakve i sličnih manifestacija, koje zbog svog međunarodnog karaktera, podrazumijevaju i boravak značajnog broja inostranih učesnika, što u krajnjem implicira konkretne benefite za grad i državu", rekao je Orlandić.

Iz TSCG dodaju i da su inovacije u promociji urbanog sporta naišle na sjajne reakcije širom Crne Gore tokom održavanja turnira Crnogorske tekbol lige, pa će u Baru, kao i u ostalim gradovima biti organizovana takmičenja u "Elite Skills Areni" i "Subsoccer fan zoni".

Bonus video: