Mina Dragović: Čeka nas dosta posla, atmosfera u timu je sjajna

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore se u Bijelom Polju priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

4318 pregleda 0 komentar(a)
Mina Dragović, Foto: OSCG
Mina Dragović, Foto: OSCG

Žensku odbojkašku reprezentaciju Crne Gore u avgustu očekuju mečevi protiv Letonije i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

A do početka takmičarskih mečeva, ekipa Milorada Krunića se sprema u Bijelom Polju. Srednja blokerka, Mina Dragović ističe da je atmosfera sjajna, te da ekipa u Bijelom Polju ima odlične uslove za rad.

“Prva nedelja priprema je prošla odlično, sve djevojke su zdrave i raspoložene za rad. Čeka nas dosta posla, ali nema sumnje da će sve proći u najboljem redu. Imamo sjajnu atmosferu i mislim da će nam to biti veliki plus kada dođu utakmice. U Bijelom Polju imamo sve uslove za rad, te bih se zahvalila Odbojkaškom savezu na organizaciji”, kazala je srednja blokerka Mina Dragović u razgovoru za sajt Saveza.

Prvi meč u kvalifikacijama Crna Gora igra 17. avgusta, u gostima protiv Letonije. Osam dana kasnije, 25. avgusta, naša selekcija će u Bijelom Polju dočekati Bosnu i Hercegovinu. Kvalifikacije će se zatim nastaviti sljedeće godine, a plasman na prvenstvo će obezbijediti pobjednici grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

A prije zvaničnih utakmica, naše najbolje odbojkašice će odigrati i kontrolne utakmice – protiv Kosova 3. avgusta i Austrije 11. i 12. avgusta.

“Imaćemo par prijateljskih mečeva u narednom periodu, gdje ćemo vidjeti na čemu još treba poraditi. Nakon toga mislim da ćemo biti spremne da se na zvaničnim utakmicama u avgustu pokažemo u najboljem svjetlu i započnemo kvalifikacije onako kako svi priželjkujemo”, kaže Dragović.

Mina Dragović karijeru nastavlja u Rumuniji, potpisala je za Lugoš.

Srednja blokerka je u Lugoš stigla nakon šest sezona provedenih u Jedinstvu iz Stare Pazove, u kojem je bilježila zapažene partije. Dragović je bila najbolja srednja blokerka u protekloj sezoni, a stigla je nagrada i iz Crne Gore – od strane OSCG izabrana je za najbolju odbojkašicu u inostranstvu za 2023. godinu.

“Nakon šest sezona u Srbiji, smatrala sam da je vrijeme da se oprobam u nekim novim izazovima u inostranstvu. Moja sledeća stanica je Rumunija, gdje se nadam da ćemo sklopiti lijepu saradnju i napraviti dobre uspjehe. Svaka promjena je na svoj način teška, te tako znam da će mi nedostajati Jedinstvo iz Stare Pazove gdje sam upoznala divne ljude od kojih sam mnogo naučila i sjajne djevojke sa kojima će mi se, nadam se, negdje u karijeri opet ukrstiti putevi. Ipak 'dio Jedinstva' se seli sa mnom u Rumuniju. Sestre Miljević biće moje saigračice ove sezone u Lugošu, tako da samo nastavljamo dobru saradnju i druženje”, rekla je Mina.

Prve odbojkaške korake, crnogorska reprezentativka i nova članica Upravnog odbora OSCG iz redova aktivnih sportista, počela je u Morači, nakon čega je karijeru nastavila u beogradskom Partizanu, Spartaku iz Subotice, Sremu iz Sremske Mitrovice i Jedinstvu iz Stare Pazove, sa kojim je u protekloj sezoni osvojila triplu krunu u Srbiji.

Bonus video: