Esteban Okon od naredne sezone član Hasa

Okon je svoj debi u Formuli 1 upisao 2016. godine

5851 pregleda 0 komentar(a)
Esteban Okon, Foto: Reuters
Esteban Okon, Foto: Reuters

Francuski vozač Forumle 1 Esteban Okon sljedeće sezone nastupaće za Has, u kom će zamijeniti Danca Kevaina Magnusena, saopštio je danas taj tim.

Američki tim Has nije naveo detalje ugovora sa Okonom, ali je naveo da je 27-godišnji vozač potpisao višegodišnji ugovor, koji će početi naredne sezone.

Okon, koji trenutno nastupa za Alpin, naveo je da je oduševljen što će započeti sa novim poglavljem u svojoj karijeri u Formuli 1.

"Pridružiću se veoma ambicioznom trkačkom timu, čiji su me duh, radna etika i uzlazna putanja zaista impresionirali", rekao je Francuz.

Okon će u timu zamijeniti Danca Kevina Magnusena, koji je za Has vozio od 2017. do 2020. godine, kao i od 2022. do danas, a njegov timski kolega biće 19-godišnji Britanac Oliver Berman.

Bermanu će sljedeća sezona takođe biti prva u američkoj ekipi, a u njoj će zamijeniti iskusnog Njemca Nika Hilkinberga, koji će sljedeće sezone voziti za Zauber.

Mladi Britanac u Has dolazi iz Formule 2, gde je ostvario pet pobjeda i imao sedam podijuma, a ranije ove godine debitovao je i u Formuli 1, u trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije, kada je u Ferariju mijenjao Karlosa Sainca.

Sa druge strane, Okon je svoj debi u Formuli 1 upisao 2016. godine, a jedinu pobjedu u karijeri imao je 2021. godine u Mađarskoj.

Bonus video: