Kraj ljeta i početak jeseni u Podgorici u znaku stonog tenisa

Treće izdanje sportsko rekreativnog događaja ''PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni'' kreće 14. septembra

6674 pregleda 1 komentar(a)
Prošlogodišnji pobjednici, Foto: Sekretarijat za sport Glavnog grada
Prošlogodišnji pobjednici, Foto: Sekretarijat za sport Glavnog grada

Nakon Basketa u mom kvartu, Školskog sportskog raspusta i fudbalskog "Trofeja Podgorica" kraj ljeta i početak jeseni u glavnom gradu Crne Gore biće u znaku stonog tenisa.

Treće izdanje sportsko rekreativnog događaja ''PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni'' kreće 14. septembra u organizaciji Sekretarijata za sport Glavnog grada i STK "Spin".

Kako su saopštili iz Sekretarijata, planirano je da se u sklopu manifestacije održi osam individualnih kvalifikacionih turnira - šest za muškarce i dva za žene.

"Biće održani na četiri lokacije u gradu gdje su instalirana po dva stola za stoni tenis, na kojima će se takmičiti po 16 takmičara i takmičarki, podijeljenjih u četiri grupe. U grupnoj fazi prijavljeni učesnici će se nadmetati po sistemu 'svako sa svakim' na jedan dobijeni set do petnaest poena, nakon čega će se po dva najbolja iz svake grupe plasirati u četvrtfinale", piše u saopštenu.

Naglasili su da će biti odigrana samo jedna eliminaciona runda, nakon koje će po četiri najbolja takmičara, odnosno takmičarke, izboriti prolaz na završni događaj.

"Finalni turnir biće ekipnog karaktera - po završetku kvalifikacionih takmičenja, organizatori će upriličiti žrijeb, putem kojeg će se formirati osam ekipa sa po četiri člana (dva muškarca i dvije žene). Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe po četiri, takmičiće se svako protiv svakoga, a po dvije najbolje će se plasirati u polufinale. Potom će biti održan meč za treće mjesto i veliko finale", dodaju organizatori.

Nagradni fond manifestacije uvećan je u odnosu na prošlu godinu i iznosiće 2.000 eura - 1.000 je namijenjeno ekipi koja osvoji prvo, 600 drugo, a 400 treće mjesto.

"Pravo da se prijave za nastup na kvalifikacionim turnirima imaju svi građani i građanke koji su navršili 16 godina (i stariji), uz uslov da se ne nalaze među 50 najbolje rangiranih takmičara na domaćoj, ili na internacionalnim stonoteniskim rang listama. U prijavi, koja se vrši isključivo putem maila (pingpongpodgorica@gmail.com), potrebno je navesti ime i prezime takmičara/ke, datum i godinu rođenja, kontakt telefon i lokaciju na kojoj osoba želi da se nadmeće", objasnili su iz Glavnog grada.

Prijave traju dok se za svaki turnir ne prijavi šesnaest takmičara, odnosno takmičarki.

Pobjednici prošle godine bili su članovi ekipe Ljubović: Dado Haverić, David Milić, Marko Davidović i Anđela Rakonjac, dok su premijerno izdanje osvojila ekipa Morača, u sastavu Vladimir Stjepanov, Stevica Bjeletić, Jovana Đuričković i Katarina Sinđić.

Lokacije i datumi turnira

  • 14. septembar (subota) - Njegošev park (dva muška turnira)
  • 15. septembar (nedjelja) – sportsko-rekreativna zona 13.jul pored kružnog toka na Starom Aerodromu (muški i ženski turnir)
  • 21. septembar - Blok 5 (stolovi u sklopu igrališta pored vrtića ''Sunce'' (muški i ženski turnir)
  • 22. septembar - Pobrežje (park pored Doma zdravlja) (dva muška turnira)
  • Finalni turnir 5. oktobar - ''Bemax park'' (Tološka šuma)

Bonus video: