Poraz i od Češke - Eurovolej je sada daleko

Dva meča - dva poraza u kvalifikacijama: Nakon Norveške od odbojkaša Crne Gore bolja i Češka - 3:1 u Kolašinu

20887 pregleda 28 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Cev.lu
Foto: Cev.lu

Tri nastupa na evropskim prvenstvima vezali su odbojkaši Crne Gore, a kako bi nastavi kontinuitet moraće vjerovatno da nadmaše sebe u narednim mečevima.

Ovogodišnje akcije u kvalifikacijama za Eurovolej 2026 momci Ivana Joksimovića završili su sa dva poraza, bez osvojenog boda, iako su ga večeras protiv favorita grupe možda i zaslužili.

Nakon Norveške, koja je prošle sedmice sa 3:0 slavila u Arendalu, bolja od naše selekcije u Kolašinu bila je i Češka - 3:1, po setovima 25:20, 18:25, 22:25, 21:25.

"Utakmica u Norveškoj nije prikazivala realnu sliku o perspektivi koju evidentno posjedujujemo, ali sada smo pokazali da možemo da igramo protiv najvećih. Odlučili su detalji, moža smo bili i na korak velikog rezultata - treba gledati i pozitivne stvari u ovom porazu, ne treba tugovati", rekao je selektor Joksimović nakon meča.

Kako će plasman na šampionat kontinenta, koji će zajedno organzovati Bugarska, Finska, Italija i Rumunija, obezbijediti pobjednici sedam kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih, jasno je koliko težak posao očekuje Crnu Gore naredne godine kada se sve nastavi.

Pokazali su naši momci oscilacije i u prvom setu, jedinom koji su dobili - vodili su 18:12, pa dozvolili rivalu da zaprijeti na 18:15, ali je u tom trenutku nalet Čeha odbio je kapiten Vojin Ćaćić, pa je do kraja sve bilo lakše.

Naredni set Česi su ekspresno dobili, da bi veliku šansu makar za bod Crna Gora propustila u trećem kada je vodila 17:12 i 21:18, ali i dozvolila protivniku da preokrene i povede 2:1 i čini se tada završi priču na sjeveru naše zemlje.

Najraspoloženiji u našoj selekciji u napadu su bili Ćaćić koji je osvojio 18 poena, dok je Đorđe Jovović stigao do 12. Na drugoj strani, Lukaš Vašina je imao 20.

Kvalifikacije se nastavljaju narednog ljeta kada će Crna Gora dočekati Norvešku i gostovati u Češkoj.

Bonus video: