Stara Varoš-Podgorica se istakla na prvenstvu Evrope i Svjetskom kupu

Uspješan nastup u Zadru

3762 pregleda 0 komentar(a)
Foto: JJK Stara Varoš
Foto: JJK Stara Varoš

Prethodna tri dana u Zadru su održani prvenstvo Evrope za sve uzraste u disciplini no gi jiu jitsu- ne waza, kao i Svjetski kup u disciplini sa kimonom.

Reprezentativci Crne Gore koji dolaze džiu džicu kluba Stara Varoš-Podgorica imali su uspješan nastup - osvojili su ukupno 14 medalja, 7 medalja na prvenstvu Evrope i 7 medalja na svjetskom kupu.

Na prvenstvu Evrope učenici Mladena Jokmanovića osvojili su zlato, dva srebra i četiri brozane medalje.

Prvakinja Evrope u seniorskoj kategoriji preko 70 kilograma postala je Jelena Jovanović, ostavivši iza sebe na podijumu reprezentativke Poljske i Ukrajine.

Vicešampion Evrope po drugi put u karijeri postao je Vuk Džudović u kategoriji - 94 kg do 21 godinu. Takođe srebrna postala je Elena Jovanović u kategoriji djevojčica do 16 godina - 63 kg.

Bronzani na ovom prvenstvu Evrope bili su: Branka Mujović - 21 god, - 63 kg, Marijan Boljević -16god -77kg, Petar Džudović -69kg -16 god i Boris Ilin -16 god -48 kg. U borbi za bronzu i žestokoj konkurenciji zaustavljen je senior -94 kg Nikola Perovic koji je završio takmičenje kao petoplasirani. Iskusniji za jedno veliko takmičenje ostali su Aleksa Rašović -21 god -77 kg i u -16 god: Balša Dondić, Uroš Tomić, Vasilije Stojović i Andrija Lekić.

Potom je sljedeća dva dana uslijedio svjetski kup u disciplini kimono. Starovarošani su osvojili još sedam medalja i to jedno zlato i po tri srebra i bronze.

Vuk Džudović je postao prvak svjetskog kupa do 21 godinu -94 kg i ostavivši iza sebe na podijumu predstavnika Mađarske i Hrvatske.

Nikola Perović postao je seniorski vicešampion svjetskog kupa u kategoriji -94 kg. Takođe srebrna postala je Branka Mujović do 21 godinu -52 kg kao i Balša Dondić u kategoriji do 14 godina -69 kg.

Bronzani na svjetskom kupu bili su: Jelena Jovanović seniorke +70 kg, Marijan Boljević (do 16 godina) -77kg i Boris Ilin do 14 godina -48 kg.

Petoplasirani odnosno savladani u borbi za bronzu su Aleksa Rasović (do 21 godinu) -77kg, Elena Jovanović (do 16 godina) -63kg i Andrija Lekić (do 16 godina) -77kg dok su bez plasmana ostali Petar Ilin (do 14 godina), Uroš Tomić, Vasilije Stojović i Petar Džudović (do 16 godina).

"Drago mi je da nova prvakinja Evrope za seniore dolazi upravo iz našeg kluba. Može se slobodno reći da je Jelena Jovanović napravila iznenađenje osvajanjem titule ali time je medalja još posebnija. Vuk Džudović je medaljama oba dana u konkurenciji do 21 godinu, potvrdio da je veliki potencijal za seniorsku konkurenciju. Veoma blizu zlata bio je i senior Perović koji je postao srebro u posljednjem minutu borbe. Mlađi takmičari su pokazali da se na njih ozbiljno može računati, a posebno su se istakli Marijan Boljević, Elena Jovanović i Boris Ilin", rekao je trener reprezentacije i JJK Stara Varoš, Mladen Jokmanović.

Bonus video: