Filipova medalja obasjala Grad svjetlosti: Ponosan sam zbog novog odličja sa Igara, iako mi je krivo zbog finala

Tokio, pa Pariz - sjajni stonoteniser sa Cetinja donio Crnoj Gori još jednu medalju sa Paraolimpijskih igara

22097 pregleda 338 reakcija 19 komentar(a)
Filip Radović tokom Igara u Parizu, Foto: Reuters
Filip Radović tokom Igara u Parizu, Foto: Reuters

Grad svjetlosti obasjala je još jedna crnogorska medalja za istoriju - baš kao prije tri godine u Tokiju i ovog ljeta u Parizu jedne od najljepših stranica našeg sporta pisao je Filip Radović.

Stonoteniser sa Cetinja donio je svoj zemlji dva bronzana odličja sa Paraolimpijskih igara, iz ugla Crne Gore jednako vrijedna kao da su bila i nešto sjajnija.

"Ponosan sam na sebe što sam nakon Tokija uspio da ponovo osvojim bronzanu medalju", poručio je Radović iz Pariza.

Filip Radović
foto: Reuters

Sanjao je i finale, želio da još jednom obraduje Crnu Goru, ali ovog puta Lian Hao je bio bolji...

"Zaista mi je krivo što nisam izborio finale i barem potvrdio drugo mjesto sa Svjetske rang liste, jer iskreno mislim da sam tokom protekle dvije godine pokazao da zaslužujem to mjesto", dodao je sjajni momak sa Cetinja.

U borbi za finale sa druge strane mreže imao je rivala kojeg je često dobijao u posljednje vrijeme, ali kao što je i sam ranije rekao jednostavno desio se dan za revanš.

"Poslije tri vezana trijumfa u međusobnim duelima morao nekada doći i poraz - ovoga puta je bilo tako", istakao je Radović.

Filip je mnogo puta pokazao da je veliki i u porazu - tako je i sada.

"Kineski takmičar je jednostavno bio bolji i zasluženo pobijedio - čestitam mu na tome", podvukao je Radović.

Filip Radović
foto: Reuters

Vladimir Marić, trener naše stonoteniske reprezentacije, naglasio je da je Filip ostvario ono zbog čega je i stigao u Pariz.

"Ispunio je osnovni cilj i osvojio bronzanu medalju, iako smo svi željeli i očekivali da ode i korak više, da odigra željeno finale sa Poljakom Patrikom Čojnovskim. Nažalost, Kinez je bio bolji i zasluženo pobijedio", kaže Marić.

Kada su u putanju najveća takmičenja bronza iz Pariza ukupno je sedma medalja za Radovića - uz dva odličja sa Paraolimpijskih igara, osvojio je i četiri pojedinačna (dva srebra i dvije bronze) i jedno ekipno evropsko odličje (bronzano).

Crnu Goru je u ovom sportu na Paraolimpijskim igrama predstavljao i Luka Bakić.

"Baš kao Filip i Luka je u Pariz došao spreman, odradili smo dobre pripreme. Nažalost nije imao sreće na žrijebu i dobio je najtežeg mogućeg rivala u osmini finala - Japanca Mahira Funajamu. Nije odigrao na svom nivou i nažalost već u osmini finala završio je takmičenje", naglasio je Marić.

Bonus video: