Kakva vožnja osmostrukog šampiona - Mark Markes demonstrirao klasu za ulazak u trku za deveti naslov prvaka

Mark Markes na Gresini Dukatiju na Mizanu za više od tri sekunde brži od šampiona na Dukatiju, Franćeska Banjaje

4457 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na prošlogiodišnjem modelu motocikla Dukati u timu Gresini, ikona motociklizma i Moto GP, Španac Mark Markes je dokazao da je klasa vječna - osmostruki svjetski šampion upisao je drugi trijumf zaredom, ali kakav!

Sa više od tri sekunde ispred branioca pobjede na Mizanu u Velikoj nagradi San Marina, prve zvijezde fabričkog Dukatija, Franćeska Banjaje.

I ne samo to, Markes se sa dvije uzastopne pobjede uključio i u borbu za šampionsku titulu. I ako je neko smatrao da je u Aragonu prošle sedmice slavio zahvaljujući kontaktu svog brata Aleksa Markesa sa Banjajom za prvi trijumf nakon 1.043 dana, danas mu niko ne može osporiti da je klasa za sebe.

"Moj posao jeste da pobjeđujem", kazao je fantastični Mark Markes, koji će od naredne sezone biti u fabričmom Dukatiju baš u paru sa Banjajom.

Treće mejsto zauzeo je Banjajin sadašnji partner, Enea Bastijanini.

A nakon što je juče u sprint trci dominanto slavio, Španac Horhe Martin na Pramak Dukatiju je danas sa druge pozicije napravio grešku, pošavši u boks da promijei motocikl sa pneumaticiam za kišu i onda je po krugu kasnio sekundu. Vratio je prviobitni motocikll ali nije uspio bolje od 15. pozicije i tek jednog boda danas.

Sada Martin na čelu generalnog plasmana ima tek sedam bodova više od Banjaje, 53 od Markesa, a 62 od Bastijaninija.

Bonus video: