Ministar Šćekić podijelio 170.000 eura za 12 klubova, bez konkursa i jasnih rezultatskih kriterijuma

Bez konkursa ili kriterijuma, Ministarstvo sporta i mladih danas potpisalo ugovore sa 12 klubova, vrijedne 170.000 eura

7214 pregleda 14 komentar(a)
Jedriličar Milivoj Dukić najbojli crnogorski takmičar na OI u Parizu, ali tog sporta nema na listi za sufinansiranje, Foto: Media biro
Jedriličar Milivoj Dukić najbojli crnogorski takmičar na OI u Parizu, ali tog sporta nema na listi za sufinansiranje, Foto: Media biro

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, potpisao je danas ugovore o sufinansiranju programa sa 12 sportskih klubova iz Prve kategorije sportova koji se nalaze na programu Olimpijskih igara, saopšteno je iz tog resora.

Ministarstvo sporta i mladih je za klubove iz pomenute kategorije izdvojilo 170 hiljada eura, koja su dodijeljena:

Fudbalski klub „Gorštak“ Kolašin; Ženski fudbalski klub „Breznica“ Pljevlja; Košarkaški klub „Sutjeska“ Nikšić; Ženski košarkaški klub „Primorje“ Herceg Novi; Plivački vaterpolo klub „Budućnost“ Podgorica; Plivački vaterpolo klub „Budva-Budvanska rivijera“ Budva; Rukometni klub „Lovćen“ Cetinje; Ženski rukometni klub „Budućnost“ Podgorica; Odbojkaški klub „Budva“ Budva; Ženski odbojkaški klub „Galeb“ Bar; Atletski klub „Sanja“ Bar; Atletski klub „Rudar“ Pljevlja.

U saopštenju Ministarstva se još navodi:

Ministar Šćekić je izrazio zadovoljstvo što su Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih bili u prilici da obezbijede dodatna sredstva za realizaciju programa sportskih klubova.

"Iskoristili smo svoju zakonsku mogućnost, kako bismo finansijski dodatno podržali rad klubova i barem malo im olakšali sprovođenje svakodnevnih aktivnosti. U narednom periodu ćemo uložiti napore da se sistemski radi na poboljšanju uslova za sve klubove", rekao je Šćekić.

Predstavnici sportskih klubova zahvalili su ministru Šćekiću i izrazili sigurnost da će u potpunosti opravdati novac i povjerenje Ministarstva.

Prilikom raspodjele sredstava, vodilo se računa o tome da se podrže renomirani sportski klubovi, sa tradicijom, u okviru čega se vodilo računa o ravnomjernoj zastupljenosti, rodnoj ravnopravnosti, kao i javnom interesu u oblasti sporta.

Takođe, vodilo se računa da se podrže i sportski klubovi za razvoj mladih talenata u cilju popularizacije bavljenja sportom među mladima", zaključuje se u saopštenju tog Ministarstva.

Ipak, podatak da se u izboru povlešćenih klubova nije baš vodilo računa o renomeu, govore sportski rezultati. U pojedinim klubovima sa liste"povlašćenih" ni najrevnosniji hroničari ne pamte bilo kakav značajan rezultat.

Izostanak konkursa sa jasnim kriterijumima, izaziva sumnje u sam proces želje da se unaprijedi olimpijski sport u Crnoj Gori.

Bonus video: