Pojačana Budva protiv velikana iz Zagreba kreće u evropske avanture

Crnogorski odbojkaški prvak sjutra (srijeda, 18h) protiv Mladosti počinje bitke za Ligu šampiona - od 16 ekipa iz kvalifikacija samo za dvije ima mjesta u grupnoj fazi elitnog takmičenje, dok preostale očekuje selidba u CEV kup

6950 pregleda 0 komentar(a)
Veliko pojačanje Budve: Vojin Ćaćić, Foto: Cev.eu
Veliko pojačanje Budve: Vojin Ćaćić, Foto: Cev.eu

Šesnaest želja, a samo dvije karte za elitu - odbojkaši Budve sjutra (srijeda) počinju bitke za plasman u Ligu šampiona.

Rival crnogorskog prvaka na startu kvalifikacija biće jugoslovenski i hrvatski velikan Mladost iz Zagreba - prvi meč igra se od 18 sati u Mediteranskom sportskom centru.

"Čeka nas teška utakmica i ekipa izuzetno visokih kvaliteta, ali ono što mogu da obećam jeste da ćemo pružiti maksimum kako bismo stigli do cilja, a to je pobjeda", proučio je trener Budve, Miljan Bošković.

Klub sa jadranske obale nije favorit, ali imaće svoje adute, posebno nakon posljednjih pojačanja koja su stigla u Budvu - Miloša Ćulafića, nekadašnjeg korektor Crne Gore, Vojina Ćaćića, donedavnog kapitena naše reprezentacije i Luke Babića, srednjeg blokera.

"Ove godine smo dosta iskusnija ekipa, jer dolazak Ćaćića, Ćulafića i Babića je veliki plus za ekipu Budve, s obzirom da su u pitanju momci koji su igrali i u inostranstvu", naglasio je Bošković.

Ipak, ciljevi ostaju kao što su bili i ranije...

"Plan za narednu sezonu je gotovo isti kao i za prethodnu - fokus su nam mladi igrači sa naše odbokajške scene, ulaganje u njih i napredak u crnogorskoj muškoj odbojci", jasan je trener Budve.

Budvani očekuju i podršku sa tribina.

"Igramo na domaćem terenu, a onda utakmica ima još veći žar - tako da bih pozvao sve one koju su u mogućnosti da prisustvuju i pruže nam podršku u prvoj utakmici, jer nam je to od velikog značaja", zaključio je Bošković.

Revanš meč portiv Mladosti, ekipe koja je 17 puta bila šampion Jugoslavije, a 21 Hrvatske i koja je tri puta igrala finale Lige šampiona (1964, 1984, 1985), na programu je sljedeće sedmice.

Ukoliko Budva prođe dalje u 2. kolu kvalifikacija igraće protiv boljeg iz duela mađarskog Kapošvara i austrijskoh Hipo Tirola.

Samo dvije ekipe iz kvalifikacija plasiraće se u grupnu fazu Lige šampiona, dok preostalih 14 očekuje selidba u CEV kup.

Bonus video: