Evropski kup u Podgorici će, sjutra i u nedjelju, na tatamiju imati džudiste sa tri kontinenta

Džudo savez Crne Gore pod pokroviteljstvom Evropske džudo federacije, organizuje "Evropski seniorski kup - Podgorica 2024", koje će se u sportskom kompleksu Voco, održati sjutra, 21. septembra i u nedjelju 22. septembra

2504 pregleda 0 komentar(a)
Rečević je sa svojim UO uspio da obezbijedi Crnoj Gori najveće evropsko džudo takmičenje, Foto: Www.eju.net
Rečević je sa svojim UO uspio da obezbijedi Crnoj Gori najveće evropsko džudo takmičenje, Foto: Www.eju.net

Džudo savez Crne Gore pod pokroviteljstvom Evropske džudo federacije, organizuje "Evropski seniorski kup - Podgorica 2024", koje će se u sportskom kompleksu Voco, održati sjutra, 21. septembra i u nedjelju 22. septembra.

"Dobili smo novu šansu za organizaciju još većeg i značajnijeg seniorskog kupa, i to će biti nova prilika da demonstriramo profesionalnost, organizovanost i stručnost. Sve je to uvod za ono što nas čeka iduće godine, aprila mjeseca 2025. godine, a to je najveći sportski događaj ikada organizovan u Crnoj Gori - Evropsko seniorsko prvenstvo", kazao je Jovica Rečević, predsjednik Džudo saveza Crne Gore.

Na Kupu učestvuje 29 zemalja sa tri kontinenta - Amerikae, Australije i Evrope, a uzeće učešće velike evropske sile poput Francuske, Njemačke, Poljske...

"Domaći tatami daje dodatnu snagu, ali naši takmičari do sada nisu imali priliku da se bore pred svojom publikom. Trebaće im podrška, jer nekada prevelika želja da se odbrani domaći teren, zna biti i teret. Takmičenje je velika prilika za njih, da u svojoj državi sakupe bodove pred Evropsko prvenstvo", pozvao je publiku Ilija Vukotić, predsjednik Stručno-trenerske komisije DžSCG.

Na konferenciji promocije šampionata, govorila je i Sanja Laković-Bigović, predsjednica Komisije za rodnu ravnopravnost.

"Kroz moj sam dio organizacioni dio posla trudila se da uključim veliki broj žena i djevojčica. Moj je cilj, da isto tako i u budućnosti na velikim takmičenjima uključim žene, prvenstveno zbog osnaženja uloge i komunikacije".

Bonus video: