Noris: Letjeli smo tokom trke, mogao sam da se opustim

Vozač Meklarena slavio na Velikoj nagradi Singapura

2392 pregleda 0 komentar(a)
Lando Noris, Foto: Reuters
Lando Noris, Foto: Reuters

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da je zadovoljan nastupom i pobjedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura.

"Bila je nevjerovatna trka. Imao sam previše tesnih situacija, par malih trenutaka u sredini, ali mislim da sam to dobro kontrolisao. Bolid je bio mega. Letjeli smo tokom čitave trke i na kraju sam mogao da se opustim. Tako da je trka bila lijepa, teška, malo sam ostao bez daha, ali zabavna trka", rekao je Noris poslije trke.

On je u Singapuru startovao sa pol pozicije, prednost je sačuvao i ostvario treću pobjedu u sezoni i u karijeri. U dva navrata je bio preblizu zaštitnom zidu, ali se izvukao bez posljedica i trku je završio sa 20 sekundi prednosti u odnosu na Maksa Ferstapena iz Red Bula.

"Nije to kao da sam preterivao, ponekad se to desi kada se previše opustite. Možda je bilo pomalo od obje stvari, ne znam. Nisam želio da imam prednost od jedne sekunde, želeo sam najveću prednost koju sam mogao da ostvarim", naveo je Noris.

Ferstapen je rekao da je druga pozicija dobar rezultat.

"Tamo sam bio sam. Pokušao sam da dam sve od sebe i da do kraja upravljam svojim tempom. Prvi period je bio malo teži, zbog degradacije guma, a poslije toga je bilo bolje, bilo je prijatnije. Za vikend za koji smo znali da ćemo se mučiti, drugo mjesto je dobro dostignuće. Naravno da nismo zadovoljni drugim mjestom. Moramo da napredujemo, to ćemo pokušati da uradimo", naveo je on.

On je i dalje prvi u generalnom plasmanu, ali je Noris smanjio zaostatak na 52 boda.

"To može brzo da se promijeni. Moramo da nastavimo da pokušavamo i da u nekom trenutku to preokrenemo, a ne da uvijek završavamo iza drugih. Vidjećemo kako će to ići", dodao je trostruki uzastopni svjetski šampion.

Vozač Meklarena Oskar Pjastri zauzeo je treće mjesto.

"Ovo je bila dobra trka i dobro sam se oporavio od kvalifikacija. Juče nisam imao najbolje popodne i povratak na podijum je sjajan rezultat. Imali smo zaista brz bolid i dobru strategiju da preteknemo Mercedes. Hvala ekipi, bolid je bio izuzetan ovog vikenda", rekao je on.

"Ovoga puta sam se držao dalje od zida. Bilo je tijesno sa Raselom u krivini jedan, ali kada sam preuzeo treće mjesto imao sam mnogo da nadoknadim i nisam želio previše da rizikujem. Mislim da sam u posljednje dvije nedjelje dotakao previše zidova", dodao je Pjastri.

Naredna trka vozi se 20. oktobra za Veliku nagradu SAD.

Bonus video: