Katarina Bulatović i Dušan Simonović kandidati za predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta

Dugogodišnji predsjednik Simonovioć i proslavljena rukometašica Bulatović, kandidati za čelnu poziciju Crnogorskog olimpijskog komiteta

5770 pregleda 13 komentar(a)
Simonović je jedini predsjednik COK-a od sticanja nezavisnosti, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Simonović je jedini predsjednik COK-a od sticanja nezavisnosti, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Dušan Simonović i Katarina Bulatović kandidati su za predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta. Izbori za predsjednika biće održani 25. oktobra, saznaje agencija MINA.

Simonovića je za novi mandat kandidovalo osam nacionalnih sportskih saveza, dok su Bulatović predložili Košarkaški, Rukometni i Stonoteniski savez.

Rok za prijavu kandidata ističe u ponoć. Neophodno je da Verifikaciona komisija COK-a prvo utvrdi ispravnost dokumentacije za oba kandidata, a potom i da Upravni odbor potvrdi kandidature, uz obavezan potpis o prihvatanju kandidature, i proslijedi ih Skupštini na usvajanje.

Skupština COK-a ima 52 delegata, od kojih 36 ima pravo glasa na izboru za predsjednika.

Po dva iz saveza iz olimpijskih sportova i Kluba crnogorskih olimpijaca i sportista koje među sobom izaberu članovi Sportske komisije.

Simonović je dugogodišnji predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, dok je Bulatović na poziciji direktorice krovne asocijacije crnogorskog sporta od 1. oktobra 2022. godine.

Bonus video: