Odbojkašice Herceg Novog pobjednice Superkupa

Herceg Novi u finalu bolji od Luke Bar - 3:0 (27:25, 25:17, 25:14)

2525 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odbojkašice Herceg Novog osvojile su premijerni Superkup Crne Gore 2024 i došle do prvog trofeja u sezoni, nakon što su večeras u Nikšiću slavile protiv Luke Bar 3:0 (27:25, 25:17, 25:14).

Ekipe Herceg Novog i Luke Bar odlično su otvorile meč i priredile ljubiteljima odbojke u Nikšiću neizvjesnu utakmicu već od prvog seta. Izjednačena igra bila je do same završnice prvog dijela igre, Luka Bar je imala i dvije set lopte, ali su Novljanke uspjele da preokrenu i iskoriste svoju prvu set loptu (27:25).

Tri poena prednosti u drugom setu za šampionke Crne Gore (13:10), natjerala su trenera Luke Bar, Vladimira Milačića da tajm-autom prekine seriju Herceg Novog, a na servis korektorke Dijane Vuković “sirene” su došle do izjednačenja 13:13. Pod vođstvom novog trenera, Srđana Crnojačkog, ekipa Herceg Novog uspjela je da se rezultatski odlijepi i slavi i u drugom setu rezultatom 25:17.

Sastav Herceg Novog, dobro je otvorio i treći set, napravio prednost pet poena razlike (9:4), ali su se Baranke vratile u igru i serijom poena prišle na samo dva poena zaostatka (10:8). Međutim, kapitenka Ralitsa Vasileva i saigračice preuzele su kontrolu nad utakmicom i došle do prvog trofeja u sezoni rezultatom 25:14.

"Čestitam ekipi Luke Bar na dobroj i fer-plej utakmici. Stvarno su bili dobri, idu pravim putem. Svaka čast mojoj ekipi, bili smo super, pogotovo u drugom i trećem setu, poslije napetog prvog. Dobro je što smo sezonu otvorili osvajanjem pehara, posebno za ono što nas očekuje u srijedu u kvalifikacima za Ligu šampiona protiv poljskog Lođa. Sve ovo dosta znači za naše samopouzdanje. Srećan sam i zadovoljan što smo osvojili prvi Superkup u istoriji Crne Gore", rekao je trener Herceg Novog, Srđan Crnojački.

Najbolja u sastavu Herceg Novog bila je Ana Marija Galić sa 15 osvojenih poena, a kod ekipe Luke Bar to je bila Dijana Vuković sa 13 osvojenih poena.

MVP Superkupa za odbojkašice je Kristina Gunčeva tehničarka Herceg Novog, a nagradu joj je uručila Ksenija Božović, članica Upravnog odbora OSCG i direktorica ženskih reprezentacija.

"Srećna sam što smo uspjele da osvojimo prvi Superkup. Čestitam mojoj ekipi, odigrale smo dobru utakmicu. Čestitam i ekipi Luke Bar, odigrali su dobar prvi set. Nakon toga smo mi kontrolisali utakmicu", kazala je Gunčeva.

Pehar pobjedniku Superkupa, ekipi Herceg Novog uručio je Nikola Kažić, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Zlatne medalje ekipi Herceg Novog uručile su Ksenija Božović, članica Upravnog odbora OSCG i direktorica ženskih reprezentacija i Nevena Terzić, članica Upravnog odbora OSCG.

Plaketu drugoplasiranoj ekipi Luke Bar uručio je Petar Vukčević, član Upravnog odbora OSCG.

"Mislim da smo pokazale da možemo da pariramo ekipi koja je favorit. Da smo osvojile prvi set, mislim da bi rezultat bio u našu korist. Pale smo poslije polovine drugog seta. Mislim da možemo da se borimo, ovo je tek početak, ima još dosta da se igra do kraja sezone i biće dosta dobrih utakmica", kazala je korektorka Luke Bar, Dijana Vuković.

Srebrne medalje ekipi Luke Bar uručili su Petar Vukčević, član Upravnog odbora OSCG i Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

Komesar takmičenja OSCG Nikola Pješčić uručio je medalje supervizoru Anki Ivanović i sudijama ženskog Superkupa, Slobodanu Kovačeviću i Jeleni Mitrović.

Herceg Novi – Luka Bar 3:0 (27:25, 25:17, 25:14)

Nikšić - Sportski centar. Gledalaca: 150. Sudije: Slobodan Kovačević i Jelena Mitrović.

Herceg Novi: Ozola 5, Cenović (libero), Vasileva 12, Čabonenko 7, Radišković 11, Labović (libero), Gunčeva 6, Osadčuk 4, Madžgalj, Einarsdotir, Galić 15, Jandova, Bojić, Stevanović. Trener: Srđan Crnojački.

Luka Bar: Petrović, Knežević, Kovač (libero), Muratović, Čavić 10, Pepđonović, Gardašević, Tvrdišić 3, Nikezić 2, Vicente Fereira 4, Kruta 3, Vuković 13, Jovović, Berilažić (libero). Trener: Vladimir Milačić.

Bonus video: