Herceg Novi dočekuje poljski Lođ na startu kvalifikacija za Ligu šampiona

Meč u Sportskom centru "Igalo" počinje u 20 časova

2666 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Odbojkašice Herceg Novog su u nedjelju osvojile Superkup, prvi trofej u sezoni, a večeras (20) ih očekuje prva utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv poljskog Budovlani Lođa.

Ekipa Srđana Crnojačkog je domaćin u prvum susretu, koji se igra u Sportskom centru “Igalo”.

“Šezdeset dana od početka priprema igramo prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv poljskog Lođa, ovdje u Herceg Novom. Jedinstvena prilika da pozovem publiku da dođe da uživa u jednoj fenomenalnoj odbojkaškoj predstavi. Spremni smo, zdravi smo, prije par dana smo osvojili Superkup Crne Gore, što nam je jedna velika injekcija i doza samopouzdanja koja nam je falila. Igramo protiv, slobodno mogu reći, jedne od najboljih ekipa u Evropi. Spremni smo i moraće dobro da se namuče da bi nas pobijedili ovdje u Igalu”, kazao je Crnojački.

Revanš u Poljskoj je narednog utorka (19). Pobjednik ovog dvomeča plasiraće se u grupu D Lige šampiona za odbojkašice, u kojoj još nastupaju turski Fenerbahče, francuski Neptun Nant i mađarski Vašaš Obuda Budimpešta.

U slučaju da Lođ bude bolji u ovom dvomeču, Herceg Novi bi evropski put nastavio u CEV kupu, gdje bi se sastao sa ekipom THY Istanbul.

Utakmicu sude Mađar Žolt Mezefi i Grk Mihail Koutsulas, dok će naša međunarodna sutkinja Jelena Mitrović biti rezervni sudija.

Bonus video: