Andrija Popović postao član svjetskog kluba trofejnih olimpijaca

Bivši proslavljeni vaterpolo golman i predsjednik Kluba crnogorskih olimpijaca, lijepo priznanje dobio je na vanrednoj Generalnoj skupštini svjetske olimpijske asocijacije (WOA), koja je održana u olimpijskoj kući u Lozani

3163 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Andrija Popović, osvajač zlatne olimpijske medalje u Los Anđelesu 1984. godine, novi je član Kluba svjetskih trofejnih olimpijaca.

Popović, bivši proslavljeni vaterpolo golman i predsjednik Kluba crnogorskih olimpijaca, lijepo priznanje dobio je na vanrednoj Generalnoj skupštini svjetske olimpijske asocijacije (WOA), koja je održana u olimpijskoj kući u Lozani.

“Imao sam veliko zadovoljstvo, kao zlatni vaterpolo olimpijac iz Los Anđelesa 1984. godine da, uz mnoge trofejne olimpijce iz čitavog svijeta, i kao predstavnik Crne Gore, budem dio ceremonije koja je imala i emotivni karakter, jer su u njoj učestvovali nekadašnji najbolji svjetski sportisti, veliki šampioni i šampionke...”, kazao je Andrija Popović.

Pored Popovića, novi članovi svjetskog kluba, od sportista sa naših prostora, postali su Danira Nakić, hrvatska košarkašica i srebrna olimpijska iz Seula 1988. godine, te slovenački veslač Iztok Čop, olimpijski prvak iz Sidneja 2000, te osvajač bronze 1992. u Barseloni i Londona 2012, te srebra u Atini 2004.

Bonus video: