Ništa od četvrtfinala: Povreda zaustavila Petra Liješevića

Evropsko prvenstvo u boksu do 23 godine

2157 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Crnogorski bokser Petar Liješević se nije plasirao u četvrtfinale Evropskog prvenstva do 23 godine u Sofiji.

Član Budve je u osmini finala kategorije do 86 kilograma u borbi sa Bjelorusom Andrei Masalauom doživio povredu arkade dva minuta i 11 sekundi prije kraja druge runde, a kako krvarenje nije moglo da se zaustavi ringovni sudija je prekinuo borbu.

S obzirom na to da je povredu zadobio od udarca rivala glavom, pristupilo se bodovanju do momenta prekida borbe.

Nakon dugo vijećanja sudije su dodijelile pobjedu bokseru iz Bjelorusije. Dvojica sudija - iz Izraela i Estonije su bodovale 20:18 za crnogorskog reprezentativca, dvojica djelilaca pravde - iz Španije i Slovačke su na isti način bodovala, ali za Bjelorusa, dok je arbitar iz Irske borbu proglasio neriješenom - 19:19.

Uslijedilo je preglasavanje i minimalna prednost je data Masalauu, koji će se u četvrtfinalu boriti protiv Estonca Antona Vinogradova.

"Ostaje žal zbog povrede Liješevića zbog koje nije mogao da nastavi borbu. Taman je bio uhvatio ritam i počeo da "lomi" rivala, kada je došlo do tog neopreznog udarca Bjelorusa glavom. Mislim da bi ga do kraja lagano dobio i onda bi išao na Estonca Vinogradova, kojeg je već pobjeđivao. Maler, nema šta, ali idemo dalje", rekao je selektor crnogorske reprezentacije Nikola Ružić.

Crnoj Gori su u Sofiji ostala još dva aduta, koja su došla na korak do medalje, pošto su obezbijedili plasman u četvrtfinale.

Bojana Gojković se u utorak u četvrtfinalu kategorije do 57 kilograma bori sa Mađaricom Rebekom Doboš, dok Tomislava Đinovića za polufinale kategorije do 60 kilograma u srijedu čeka borba protiv Moldavca Vladislava Vaskovskija.

Bonus video: